PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çiftlerin Evlenmeden Önce Birbirlerine Sormaları Gereken Önemli Sorular

ceyLin
25 November 2008, 15:37
New York Times[Only Registered Users Can See Links] ilişki uzmanlarına danıştı[Only Registered Users Can See Links] çiftlerin evlenmeden önce birbirlerine sorması gereken soruları belirledi. Son pişmanlık neye yarar[Only Registered Users Can See Links]

1. Çocuk isteyip istemediğimizi konuştuk mu? İstiyorsak[Only Registered Users Can See Links] çocuğa öncelikli ilgiyi kim gösterecek?

2. Birbirimizin mali yükümlülüklerinden[Only Registered Users Can See Links] iktisadi hedeflerimizden haberdar mıyız? Para harcama ve biriktirme konusunda fikirlerimiz uyuşuyor mu?

3. Evin idaresini nasıl yürüteceğimizi konuştuk mu? Hangi ev işini kimin yapacağını netleştirdik mi?

4. Fiziksel ve ruhsal olarak[Only Registered Users Can See Links] sağlık geçmişlerimizi apaçık paylaştık mı?

5. Müstakbel eşim benim arzuladığım kadar sevgi dolu mu?

6. Rahatça ve çok açık olarak cinsel ihtiyaçlarımızı[Only Registered Users Can See Links] tercihlerimizi ve korkularımızı konuşabiliyor muyuz?

7. Yatak odasında televizyon olacak mı?

8. Birbirimizi gerçekten dinliyor[Only Registered Users Can See Links] diğerinin fikir ve şikâyetlerini göz önüne alabiliyor muyuz?

9. Birbirimizin ruhani ihtiyaçları ve inançlarını yeterince anladık mı? Çocuklarımızın nasıl bir dini/ ahlaki eğitimden geçeceğini açıklığa kavuşturduk mu?

10. Birbirimizin arkadaşlarını seviyor ve onlara saygı duyuyor muyuz?

11. Birbirimizin ailelerine gereken değeri veriyor ve saygı duyuyor muyuz? Herhangi birimiz diğerinin ailesinin ilişkiye müdahale edeceğine dair endişe duyuyor mu?

12. Benim ailem seni rahatsız edecek ne yapıyor?

13. Evliliğimiz süresince[Only Registered Users Can See Links] senin ya da benim[Only Registered Users Can See Links] asla vazgeçmeye hazır olmadığımız bir şey var mı?

14. İçimizden biri mesleki açıdan terfi sayılabilecek şekilde başka bir şehirden teklif alırsa[Only Registered Users Can See Links] taşınmaya hazırlıklı mıyız?

15. Birbirimizin evliliğe inancından bir şüphemiz var mı? Ne tür zorlukla karşılaşırsak karşılaşalım[Only Registered Users Can See Links] bu bağın zarar görmeyeceğinden emin miyiz? window.google_render_ad();