PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : göz makyajı


eLanuR
6 December 2008, 14:42
Göz Makyaji

Makyajın en önemli ayrıntılarından biri olan far rengini seçerken dikkatli davranmalısınız.

Mavi gözlüler

Gözlerinizin doğal güzelliğini ortaya çıkarmak için[Only Registered Users Can See Links] çizelgede mavinin karşısında olan[Only Registered Users Can See Links] yani turuncu ailesinden bir ton seçin. "The Color Answer Book" kitabının yazarı Leatrice Eiseman "Toprak renklerinden oluşan turuncular grubu[Only Registered Users Can See Links] çikolata kahvesi ve bejlerin yanı sıra[Only Registered Users Can See Links] mandalina rengi gibi daha canlı tonları da içerir" diyor. Modeldeki efekti elde etmek istiyorsanız[Only Registered Users Can See Links] kahverengi kalemle gözlerinizin alt ve üst kenarlarını çizerek[Only Registered Users Can See Links] göz şeklini belirginleştirin. Far için mercan tonlarını tercih edin. Farı göz kapaklarınıza birkaç kat uygulayın ve derinlik vermek için[Only Registered Users Can See Links] özellikle göz çizgisinde farı daha belirgin olarak sürün. Gözlerinizi parlak kılmak istiyorsanız[Only Registered Users Can See Links] patlıcana çalan kahverengiyi tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda füme de mavi gözleri buğulu gösterir.



Yeşil gözlüler

"Gözleriniz yeşilse[Only Registered Users Can See Links] bakışlarınızı keskinleştirmek için[Only Registered Users Can See Links] çizelgede yeşilin karşısında olan[Only Registered Users Can See Links] kırmızı paletinden bir renk seçebilirsiniz. Pembeler ve sıcak lavanta tonları gözlerinize en iyi giden renklerdir" diyor Kate Hudson'ın makyözü Paul Starr. Kırmızı ailesinden renk seçerken[Only Registered Users Can See Links] gözlerinizden daha canlı renklerden kaçının[Only Registered Users Can See Links] yoksa gözlerinizi ön plana çıkarmak yerine[Only Registered Users Can See Links] tam tersine onların soluk kalmasına neden olacaksınız. Starr'dan bir öneri daha: "Siyah likit kalem kullanırsanız[Only Registered Users Can See Links] uçuk tondaki farla son derece ¤¤¤¤i bir kontrast elde edersiniz." Ayrıca açık sarıya çalan bakır tonlarını çok ince bir şekilde kullanırsanız ilgi çekici bir makyaj sağlayabilirsiniz.

Kahverengi gözlüler

Kahverengi gözlerinizin sıradan olduğunu asla düşünmeyin. Yapmanız gereken tek şey[Only Registered Users Can See Links] mavi renk kullanarak[Only Registered Users Can See Links] onları ön plana çıkarmak. Kahverenginin kontrastı olan mavi[Only Registered Users Can See Links] gözlerinizi son derece çekici gösterecek. "Zengin bir kobalt[Only Registered Users Can See Links] parlak bir gök mavisi veya uçuk bir bebek mavisi kullanabilirsiniz." diyor Janet Jackson ve Jennifer Anniston'un makyözü BJ Gillian. Işıltılı bir mavi tercih ediyorsanız[Only Registered Users Can See Links] daha dramatik bir efekt için[Only Registered Users Can See Links] gözünüzün alt tarafını koyu bir mavi kalemle çizerek[Only Registered Users Can See Links] kalemin üzerine açık renkteki farı sürün. Ancak daha doğal bir bakış elde etmek istiyorsanız[Only Registered Users Can See Links] haki ve kahverengi tonlar da kullanabilirsiniz.

Gri-mavi gözler

Göz kapaklarında asker yeşili far kullanılabilir. Asker yeşili bu renk gözleri daha çok öne çıkarır[Only Registered Users Can See Links] çok doğal durur.

Mavi-yeşil gözler

Gece mavisi bu göz rengini daha çok vurgular. Yalnız gece mavisini transparan şeklinde kullanmayı tercih edin[Only Registered Users Can See Links] yani abartıya kaçmayın[Only Registered Users Can See Links] hafif sürmeye dikkat edin.

Gri gözler

Jean mavisi gri gözleri ön plana çıkarır. Ama bu göz rengi için inci beyazı ya da opal rengi de son zamanlarda çok fazla tercih ediliyor.

Gri-yeşil gözler

Gül kurusu gri ve yeşil karışımı gözler için idealdir ama gözün üstünü de siyah bir eye liner ile belirginleştirin. Ayrıca gümüş ya da azur renklerini ayrı ayrı ya da kombine ederek kullanmak da çok beğeniliyor.

Ela gözler

Kahverengi tonları bu göz rengini belirginleştirir. Yalnız kahverengi tonlarını göz kapağı ve kaş kenarına doğru farklı tonlarda kullanmak daha doğru olur.