ceyLin
13 January 2009, 10:53
Erkeklerde neden selülit olmaz[Only Registered Users Can See Links] selülit hastalık mıdır[Only Registered Users Can See Links] zayıf kadınlarda da selülit olur mu?
Internette sağlık alanında yayın yapan ve uzmanların görüşlerine yer verilen WorldMedLine[Only Registered Users Can See Links] internet sitesinde selülitle (hidrolipodistrofi) ilgili tüm sorularınızı cevaplıyor.
SELÜLİTTEN NASIL KORUNULUR?
-Kilonuzu koruyun. Günde 1500 kalori alın.
-Çok hareket edin örneğin jogging yapın bisiklete binin[Only Registered Users Can See Links] yüzün[Only Registered Users Can See Links] jimnastik yapın.
-Ayrıca vitamin ve mineral alın. A ve E vitaminleri deriyi düzgünleştirir[Only Registered Users Can See Links] magnezyum metabolizmayısı harekete geçirir[Only Registered Users Can See Links] fosfor ve silisyum dokuları kuvvetlendirir.
-Vücudun fazla suyunu atması için beyaz ve kırmızı turp mayısdanoz[Only Registered Users Can See Links] kereviz[Only Registered Users Can See Links] çilek ve pilav yiyin.
-Tuz şeker alkol sigara koyu çay kahve çikolata kızartma ve undan uzak durun.
-erinin kanla beslenmesini teşvik edin. Örneğin masaj eldiveni ile kendi kendinize yapacağınız masajla[Only Registered Users Can See Links] bir sıcak[Only Registered Users Can See Links] bir soğuk duşu sorunlu yerlere tutun. Saunaya gidin.
SELÜLİT BİR HASTALIK MIDIR?
Evet[Only Registered Users Can See Links] selülit bir hastalık olup tıptaki adı Hidrolipodistrofidir.
SELÜLİT TEŞHİSİNİ KENDİMİZ KOYABİLİR MİYİZ?
Evet. Cilt iki parmak arasında kıstırıldığında[Only Registered Users Can See Links] cildin dış tabakasında girinti ve çıkıntılar meydana gelir ki tıpta buna portakal kabuğu görünümü denir.
SELÜLİT KADINLARDA HANGİ BÖLGELERE YERLEŞİR?
Uyluğun üst kısmı[Only Registered Users Can See Links] dizin ve bileğin iç kısımları[Only Registered Users Can See Links] kaba et ve baldırların arkası ve üst bacaklara genelde süvari pantolonu şeklinde yerleşir.
SELÜLİT REJİMLE GEÇER Mİ?
Hayır[Only Registered Users Can See Links] selülit tüm zayıflama rejimlerine karşı direnç gösterir. Özel bir tedavi gerektirir[Only Registered Users Can See Links] kendi kendine geçmez.
SELÜLİT NELERDEN OLUŞUR?
Selülit üç elemandan oluşur: 1-Dayanıklı hale gelmiş bölmeli bir konjonktif doku. 2-Su molekülleri ve tuz molekülleri. 3-Konjonktif doku içine hapsolmuş yağ hücreleri birikintileri. Bu bölgesel yağ birikimi cildin hareketliliğinin azalması ve kalınlığının artmasıyla kendini gösterir. Elle dokunulduğunda cilt pütürlü[Only Registered Users Can See Links] sertleşmiş ve muntazam olmayısan bir görüntü verir.
SELÜLİT AĞRILI MIDIR?
Evet[Only Registered Users Can See Links] selülit ağrılı olabilir. Ağrının şiddeti selülitin sinir liflerinin üzerine yapmış olduğu basınç derecesiyle orantılı olarak değişir.
ZAYIF KADINLARDA SELÜLİT OLUR MU?
Evet[Only Registered Users Can See Links] selülit zayıf hatta sıska kadınlarda bile görülebilir.
SELÜLİTİN NEDENLERİ NEDİR?
Hormonal nedenler: Hiper folikülin[Only Registered Users Can See Links] yani kadınlarda yumurtalardan salgılanan folikülin hormonunun artışı. Bu hormon[Only Registered Users Can See Links] dokularda su tutma özelliği nedeniyle selülite zemin hazırlar.
Soya çekim: Anne selülitli ise çocuğunda da selülit görülebilir.
Dolaşım bozukluğu (damar yetmezliği): Selülit ve damar yetmezliği birbirine paralel gider. Yani selülit damar yollarında oluşur ve damarları sarar sıkar. Bu durum kan dolaşımını daha da zorlaştırır ve varisler meydana gelir. Bu da damar yetmezliği selülit varis daha ileri derecede damar yetmezliği olarak gittikçe ciddi boyutlara varır.
SELÜLİTİN OLUŞMASINDA DİĞER NEDENLER NELERDİR?
Kabızlık hipotiroid doğum kontrol hapı kullanımı[Only Registered Users Can See Links] karaciğerin kötü fonksiyonu ve sinirsel düzensizlik.
KAÇ AŞAMADA GELİŞİR?
Selülit üç aşamada gelişir. Birinci aşaması dolaşım bozukluğudur[Only Registered Users Can See Links] damarlardan çıkan su dokulara dolar. Dokular acılı ve duyarlıdırlar. Ödemli denilen bu devrede başarılı bir şekilde tedavi yapılabilir. Bu devrede tedavi yöntemi mezoterapidir. İkinci aşamada ödem daha da fazlalaşır. Bu aşamada selüliti buradan atmak oldukça güç olmasına karşın tıpta mezoterapi ile başarılı bir tedavi mümkündür. Üçüncü aşamada bu dokularda biriken yağ[Only Registered Users Can See Links] su ve tuz molekülleri organizma tarafından kullanılamaz ve selülit yerleşir.
SELÜLİTTE NASIL BİR BESLENME REJİMİ UYGULANMALIDIR?
Rejimin[Only Registered Users Can See Links] su açısından zengin[Only Registered Users Can See Links] tuz açısından zayıf olması gerekir. Selülit tedavisinde tuzu asgari düzeye indirmek gerekir. Balık[Only Registered Users Can See Links] kabuklu deniz ürünleri[Only Registered Users Can See Links] kümes hayvanı ve yumurta yenilerek protein açısından zengin bir beslenme uygulanır. Proteinler ödemi önler ve iştah artırır. Şekerlemeler[Only Registered Users Can See Links] hamur işleri[Only Registered Users Can See Links] bakliyat kaldırılmalıp alkolden uzak durulması gerekir. Zira alkol kanda yağa dönüşür ve vücutta birikir.
SELÜLİT HANGİ YÖNTEMLERLE TEŞHİS EDİLİR?
Termografi: Vücutta kan dolaşımının normal olduğu bölgelerde vücut ısısı da normal olur. Dolaşım bozukluğu olan yerlerde kanlanma azalacağı için bu bölgeler vücudun normal ısısından daha soğuk olur. Selülitin oluşma nedenlerinden biri dolaşım bozukluğu olup termografi ile dolaşım bozukluğunun ve selülitin yeri de teşhis edilir.
Ekografi: Bir çeşit ultrason cihazı olup uygulandığı yerin[Only Registered Users Can See Links] ayrıntılı olarak görünümünü sağlar. Selülite uygulanma amacı deri kalınlığının ve yağ tabakasının kalınlığının ölçümüdür.
Manyetik rezonans: Vücudun 3 boyutlu incelenmesi imkanını sunar. Bu sayede cilt kalınlığı[Only Registered Users Can See Links] yağ tabakası ve oluşabilecek ikincil[Only Registered Users Can See Links] üçüncül (tümör[Only Registered Users Can See Links] yapısal bozukluklar) nedenlerin varlığının ya da yokluğunun tespitini sağlar.
SELÜLİTTE UYGULANAN MEZOTERAPİ YÖNTEMLERİNDE HEDEFLENEN AMAÇ NEDİR?
Tedavinin asıl amacı selüliti oluşturan süreci tersine çevirmek ve yağ hücreleri düzeyinde lipolizi tekrar harekete geçirmektir. Yani[Only Registered Users Can See Links] birikimi ortadan kaldırmak[Only Registered Users Can See Links] lenf ve kan dolaşımını rahatlatmak[Only Registered Users Can See Links] lipoliz mekanizmasını tekrar harekete geçirmektir.
LİPOLİZ NEDİR?
Yağ hücrelerinin boşluğunda depolanan yağların kimyasal olarak parçalanması ve eritilmesi[Only Registered Users Can See Links] enerji olarak vücuda verilmesi olayı olarak tanımlanır.
KİŞİ SELÜLİTLİ Mİ DOĞAR?
Hayır[Only Registered Users Can See Links] kişi selülitli doğmaz. Ne bebek[Only Registered Users Can See Links] ne de çocuklarda selülit olur. Selülit gerçek olarak erişkinlik döneminde ortaya çıkar. Ancak selülitte kalıtım önemli rol oynar. Kalıtımın kesin surette etkili olabilmesi için[Only Registered Users Can See Links] hem anne hem de babada yağ fazlalığına ilişkin sorunların bulunması gerekir. Bu durumda kişinin[Only Registered Users Can See Links] ilk ergenlik belirtilerinden itibaren ve daha sonra da yaşamının değişik evrelerinde[Only Registered Users Can See Links] örneğin gebelik ve menopoz gibi hormonal açıdan çok önemli zamanlarda da izlenmesi gerekir.
HAMİLELİK SELÜLİTE UYGUN ORTAMI HAZIRLAR MI?
Vakaların çoğunda hamilelik gerçekten selülitin belirmesine neden olur. Çünkü doğumdan önce ve doğumdan sonra meydana gelen hormonal değişimler[Only Registered Users Can See Links] gerçek bir dengesizliğe neden olur. Doğumdan sonra selülit biraz azalsa da bir miktar selülit birikimi kalır.
MENOPOZ DÖNEMİ ŞİŞMANLAMA DÖNEMİ MİDİR?
Menopoz döneminde özellikle kiloda fazlalığa doğru belirli bir eğilim olur. Ayrıca hormonal dengesizlik[Only Registered Users Can See Links] vücudun su tutması ve selülit görülür. Psikolojik açıdan[Only Registered Users Can See Links] kadın cinselliğindeki değişim ve buna eklenen çeşitli olaylar kadınlarda depresyona doğru bir eğilim yaratabilir. Kadınlar da kendilerini avutmak için genellikle kontrolsüz ve hatta oburluğa varan bir yeme alışkanlığının içine düşer ve kilo alırlar.
SPOR SELÜLİTİ TEDAVİ EDER Mİ?
Hayır. Sert sporlar[Only Registered Users Can See Links] vücudun belirli bir kısmını çalıştıran ve düzensiz yapılan sporlar hiçbir işe yaramaz. Selülite karşı en etkili spor tempolu yürüş ve yüzmedir. Fakat tıbbi olarak[Only Registered Users Can See Links] bütün sporlar içinde en iyisi jimnastiktir. Bunun bir avantajı da herkes tarafından istenildiği yerde[Only Registered Users Can See Links] istenilen zamanda ve şekilde uygulanabilmesidir.
SELÜLİT ÇOK OLDUĞUNDA TEDAVİSİ DAHA MI ZORDUR?
Hayır. Tedavi daha uzun sürer[Only Registered Users Can See Links] ama daha güç olmaz. Yöntem her zaman aynı olup esas zor olan[Only Registered Users Can See Links] hastaya kendini sevmeyi öğretmek[Only Registered Users Can See Links] harekete geçirmek ve mücadele bilinci kazandırmaktır.
ERKEKLERDE NİYE SELÜLİT OLMAZ?
Erkeklerde selülit olmamasının en önemli nedeni onlarda başka hormonların[Only Registered Users Can See Links] özellikle de yağlı hücre oluşumunda hiçbir etkisi olmayısan erkeklik hormonunun bulunmasıdır.
SELÜLİT BÜYÜME ÇAĞINDA TEDAVİ EDİLMELİ MİDİR?
Selülit[Only Registered Users Can See Links] genellikle büyüme çağında ortaya çıkar. Psikolojik bir sorundan kaynaklanan bir oburluğun sonucu olmadığı halde 14-15 yaşlarında selülit oluşması[Only Registered Users Can See Links] hormonal bir düzensizliğin işaretidir. Genç kızlarda selülit oluştuğunda[Only Registered Users Can See Links] düşük kalorili bir rejim izlenebilir[Only Registered Users Can See Links] spor ve jimnastik yapılabilir ve çok gerekirse mezoterapi uygulanabilir.
ŞİŞMANLIK İLE SELÜLİT ARASINDA NE FARK VARDIR?
Bu ikisini kesinlikle karıştırmamak gerekir. Eğer kişi şişmansa mutlaka selüliti de olur. Ama selülitin cildin derin dokularını bile etkileyen[Only Registered Users Can See Links] temelde hormonal kökenli özel bir bozukluk olduğunu bilmek gerekir. Bu bozukluk[Only Registered Users Can See Links] son derece zayıf kadınlarda bile görülebilir. Fazla kiloların tüm vücuda yayılmasına karşın selülit[Only Registered Users Can See Links] bacak[Only Registered Users Can See Links] baldır[Only Registered Users Can See Links] kol gibi belirli bölgelerde görülür.
SIK SIK KİLO ALIP VERMEKTEN NİYE KAÇINMALIYIZ?
Bazı kimseler sürekli kendilerini kısıtlamaktansa[Only Registered Users Can See Links] çok kötü bir görünüş alıncaya kadar yiyip şişmanlar[Only Registered Users Can See Links] sonra da bu kilolarını çok hızlı bir şekilde vermeye çalışırlar. Bu sistemin sakıncaları çok fazladır. Bu tür rejimler organizma için zararlı[Only Registered Users Can See Links] metabolizma içinse korkunçtur. Ayrıca sık kilo alıp verme[Only Registered Users Can See Links] mekanik faktörler nedeniyle cildin kendini bırakmasına neden olur[Only Registered Users Can See Links] deride çatlaklar meydana gelir.
GÜNDE 3 LİTRE SU İÇİLMELİ Mİ?
Toksinleri ve zararlı maddeleri vücuttan atmak için[Only Registered Users Can See Links] günde ortalama 1.5 litre su içmek gerekir. Ancak bu[Only Registered Users Can See Links] herkes aynı miktarda su içecek demek değildir. Çünkü her insanın gereksinim duyduğu miktar değişir. Genel olarak içilecek sıvı miktarı kiloyla da ilişkilidir. 100 kiloluk bir kişi fazla zorlanmadan bir günde 3 litre su içebilir. Oysa 40 kiloluk biri için bu miktar fazla gelebilir. Ayrıca[Only Registered Users Can See Links] vücutları su tutan kadınlar[Only Registered Users Can See Links] içmeye başlar başlamaz şişkinlik meydana gelir. Bu durumda selülitten önce bu rahatsızlığın tedavisi ele alınmalıdır.
Internette sağlık alanında yayın yapan ve uzmanların görüşlerine yer verilen WorldMedLine[Only Registered Users Can See Links] internet sitesinde selülitle (hidrolipodistrofi) ilgili tüm sorularınızı cevaplıyor.
SELÜLİTTEN NASIL KORUNULUR?
-Kilonuzu koruyun. Günde 1500 kalori alın.
-Çok hareket edin örneğin jogging yapın bisiklete binin[Only Registered Users Can See Links] yüzün[Only Registered Users Can See Links] jimnastik yapın.
-Ayrıca vitamin ve mineral alın. A ve E vitaminleri deriyi düzgünleştirir[Only Registered Users Can See Links] magnezyum metabolizmayısı harekete geçirir[Only Registered Users Can See Links] fosfor ve silisyum dokuları kuvvetlendirir.
-Vücudun fazla suyunu atması için beyaz ve kırmızı turp mayısdanoz[Only Registered Users Can See Links] kereviz[Only Registered Users Can See Links] çilek ve pilav yiyin.
-Tuz şeker alkol sigara koyu çay kahve çikolata kızartma ve undan uzak durun.
-erinin kanla beslenmesini teşvik edin. Örneğin masaj eldiveni ile kendi kendinize yapacağınız masajla[Only Registered Users Can See Links] bir sıcak[Only Registered Users Can See Links] bir soğuk duşu sorunlu yerlere tutun. Saunaya gidin.
SELÜLİT BİR HASTALIK MIDIR?
Evet[Only Registered Users Can See Links] selülit bir hastalık olup tıptaki adı Hidrolipodistrofidir.
SELÜLİT TEŞHİSİNİ KENDİMİZ KOYABİLİR MİYİZ?
Evet. Cilt iki parmak arasında kıstırıldığında[Only Registered Users Can See Links] cildin dış tabakasında girinti ve çıkıntılar meydana gelir ki tıpta buna portakal kabuğu görünümü denir.
SELÜLİT KADINLARDA HANGİ BÖLGELERE YERLEŞİR?
Uyluğun üst kısmı[Only Registered Users Can See Links] dizin ve bileğin iç kısımları[Only Registered Users Can See Links] kaba et ve baldırların arkası ve üst bacaklara genelde süvari pantolonu şeklinde yerleşir.
SELÜLİT REJİMLE GEÇER Mİ?
Hayır[Only Registered Users Can See Links] selülit tüm zayıflama rejimlerine karşı direnç gösterir. Özel bir tedavi gerektirir[Only Registered Users Can See Links] kendi kendine geçmez.
SELÜLİT NELERDEN OLUŞUR?
Selülit üç elemandan oluşur: 1-Dayanıklı hale gelmiş bölmeli bir konjonktif doku. 2-Su molekülleri ve tuz molekülleri. 3-Konjonktif doku içine hapsolmuş yağ hücreleri birikintileri. Bu bölgesel yağ birikimi cildin hareketliliğinin azalması ve kalınlığının artmasıyla kendini gösterir. Elle dokunulduğunda cilt pütürlü[Only Registered Users Can See Links] sertleşmiş ve muntazam olmayısan bir görüntü verir.
SELÜLİT AĞRILI MIDIR?
Evet[Only Registered Users Can See Links] selülit ağrılı olabilir. Ağrının şiddeti selülitin sinir liflerinin üzerine yapmış olduğu basınç derecesiyle orantılı olarak değişir.
ZAYIF KADINLARDA SELÜLİT OLUR MU?
Evet[Only Registered Users Can See Links] selülit zayıf hatta sıska kadınlarda bile görülebilir.
SELÜLİTİN NEDENLERİ NEDİR?
Hormonal nedenler: Hiper folikülin[Only Registered Users Can See Links] yani kadınlarda yumurtalardan salgılanan folikülin hormonunun artışı. Bu hormon[Only Registered Users Can See Links] dokularda su tutma özelliği nedeniyle selülite zemin hazırlar.
Soya çekim: Anne selülitli ise çocuğunda da selülit görülebilir.
Dolaşım bozukluğu (damar yetmezliği): Selülit ve damar yetmezliği birbirine paralel gider. Yani selülit damar yollarında oluşur ve damarları sarar sıkar. Bu durum kan dolaşımını daha da zorlaştırır ve varisler meydana gelir. Bu da damar yetmezliği selülit varis daha ileri derecede damar yetmezliği olarak gittikçe ciddi boyutlara varır.
SELÜLİTİN OLUŞMASINDA DİĞER NEDENLER NELERDİR?
Kabızlık hipotiroid doğum kontrol hapı kullanımı[Only Registered Users Can See Links] karaciğerin kötü fonksiyonu ve sinirsel düzensizlik.
KAÇ AŞAMADA GELİŞİR?
Selülit üç aşamada gelişir. Birinci aşaması dolaşım bozukluğudur[Only Registered Users Can See Links] damarlardan çıkan su dokulara dolar. Dokular acılı ve duyarlıdırlar. Ödemli denilen bu devrede başarılı bir şekilde tedavi yapılabilir. Bu devrede tedavi yöntemi mezoterapidir. İkinci aşamada ödem daha da fazlalaşır. Bu aşamada selüliti buradan atmak oldukça güç olmasına karşın tıpta mezoterapi ile başarılı bir tedavi mümkündür. Üçüncü aşamada bu dokularda biriken yağ[Only Registered Users Can See Links] su ve tuz molekülleri organizma tarafından kullanılamaz ve selülit yerleşir.
SELÜLİTTE NASIL BİR BESLENME REJİMİ UYGULANMALIDIR?
Rejimin[Only Registered Users Can See Links] su açısından zengin[Only Registered Users Can See Links] tuz açısından zayıf olması gerekir. Selülit tedavisinde tuzu asgari düzeye indirmek gerekir. Balık[Only Registered Users Can See Links] kabuklu deniz ürünleri[Only Registered Users Can See Links] kümes hayvanı ve yumurta yenilerek protein açısından zengin bir beslenme uygulanır. Proteinler ödemi önler ve iştah artırır. Şekerlemeler[Only Registered Users Can See Links] hamur işleri[Only Registered Users Can See Links] bakliyat kaldırılmalıp alkolden uzak durulması gerekir. Zira alkol kanda yağa dönüşür ve vücutta birikir.
SELÜLİT HANGİ YÖNTEMLERLE TEŞHİS EDİLİR?
Termografi: Vücutta kan dolaşımının normal olduğu bölgelerde vücut ısısı da normal olur. Dolaşım bozukluğu olan yerlerde kanlanma azalacağı için bu bölgeler vücudun normal ısısından daha soğuk olur. Selülitin oluşma nedenlerinden biri dolaşım bozukluğu olup termografi ile dolaşım bozukluğunun ve selülitin yeri de teşhis edilir.
Ekografi: Bir çeşit ultrason cihazı olup uygulandığı yerin[Only Registered Users Can See Links] ayrıntılı olarak görünümünü sağlar. Selülite uygulanma amacı deri kalınlığının ve yağ tabakasının kalınlığının ölçümüdür.
Manyetik rezonans: Vücudun 3 boyutlu incelenmesi imkanını sunar. Bu sayede cilt kalınlığı[Only Registered Users Can See Links] yağ tabakası ve oluşabilecek ikincil[Only Registered Users Can See Links] üçüncül (tümör[Only Registered Users Can See Links] yapısal bozukluklar) nedenlerin varlığının ya da yokluğunun tespitini sağlar.
SELÜLİTTE UYGULANAN MEZOTERAPİ YÖNTEMLERİNDE HEDEFLENEN AMAÇ NEDİR?
Tedavinin asıl amacı selüliti oluşturan süreci tersine çevirmek ve yağ hücreleri düzeyinde lipolizi tekrar harekete geçirmektir. Yani[Only Registered Users Can See Links] birikimi ortadan kaldırmak[Only Registered Users Can See Links] lenf ve kan dolaşımını rahatlatmak[Only Registered Users Can See Links] lipoliz mekanizmasını tekrar harekete geçirmektir.
LİPOLİZ NEDİR?
Yağ hücrelerinin boşluğunda depolanan yağların kimyasal olarak parçalanması ve eritilmesi[Only Registered Users Can See Links] enerji olarak vücuda verilmesi olayı olarak tanımlanır.
KİŞİ SELÜLİTLİ Mİ DOĞAR?
Hayır[Only Registered Users Can See Links] kişi selülitli doğmaz. Ne bebek[Only Registered Users Can See Links] ne de çocuklarda selülit olur. Selülit gerçek olarak erişkinlik döneminde ortaya çıkar. Ancak selülitte kalıtım önemli rol oynar. Kalıtımın kesin surette etkili olabilmesi için[Only Registered Users Can See Links] hem anne hem de babada yağ fazlalığına ilişkin sorunların bulunması gerekir. Bu durumda kişinin[Only Registered Users Can See Links] ilk ergenlik belirtilerinden itibaren ve daha sonra da yaşamının değişik evrelerinde[Only Registered Users Can See Links] örneğin gebelik ve menopoz gibi hormonal açıdan çok önemli zamanlarda da izlenmesi gerekir.
HAMİLELİK SELÜLİTE UYGUN ORTAMI HAZIRLAR MI?
Vakaların çoğunda hamilelik gerçekten selülitin belirmesine neden olur. Çünkü doğumdan önce ve doğumdan sonra meydana gelen hormonal değişimler[Only Registered Users Can See Links] gerçek bir dengesizliğe neden olur. Doğumdan sonra selülit biraz azalsa da bir miktar selülit birikimi kalır.
MENOPOZ DÖNEMİ ŞİŞMANLAMA DÖNEMİ MİDİR?
Menopoz döneminde özellikle kiloda fazlalığa doğru belirli bir eğilim olur. Ayrıca hormonal dengesizlik[Only Registered Users Can See Links] vücudun su tutması ve selülit görülür. Psikolojik açıdan[Only Registered Users Can See Links] kadın cinselliğindeki değişim ve buna eklenen çeşitli olaylar kadınlarda depresyona doğru bir eğilim yaratabilir. Kadınlar da kendilerini avutmak için genellikle kontrolsüz ve hatta oburluğa varan bir yeme alışkanlığının içine düşer ve kilo alırlar.
SPOR SELÜLİTİ TEDAVİ EDER Mİ?
Hayır. Sert sporlar[Only Registered Users Can See Links] vücudun belirli bir kısmını çalıştıran ve düzensiz yapılan sporlar hiçbir işe yaramaz. Selülite karşı en etkili spor tempolu yürüş ve yüzmedir. Fakat tıbbi olarak[Only Registered Users Can See Links] bütün sporlar içinde en iyisi jimnastiktir. Bunun bir avantajı da herkes tarafından istenildiği yerde[Only Registered Users Can See Links] istenilen zamanda ve şekilde uygulanabilmesidir.
SELÜLİT ÇOK OLDUĞUNDA TEDAVİSİ DAHA MI ZORDUR?
Hayır. Tedavi daha uzun sürer[Only Registered Users Can See Links] ama daha güç olmaz. Yöntem her zaman aynı olup esas zor olan[Only Registered Users Can See Links] hastaya kendini sevmeyi öğretmek[Only Registered Users Can See Links] harekete geçirmek ve mücadele bilinci kazandırmaktır.
ERKEKLERDE NİYE SELÜLİT OLMAZ?
Erkeklerde selülit olmamasının en önemli nedeni onlarda başka hormonların[Only Registered Users Can See Links] özellikle de yağlı hücre oluşumunda hiçbir etkisi olmayısan erkeklik hormonunun bulunmasıdır.
SELÜLİT BÜYÜME ÇAĞINDA TEDAVİ EDİLMELİ MİDİR?
Selülit[Only Registered Users Can See Links] genellikle büyüme çağında ortaya çıkar. Psikolojik bir sorundan kaynaklanan bir oburluğun sonucu olmadığı halde 14-15 yaşlarında selülit oluşması[Only Registered Users Can See Links] hormonal bir düzensizliğin işaretidir. Genç kızlarda selülit oluştuğunda[Only Registered Users Can See Links] düşük kalorili bir rejim izlenebilir[Only Registered Users Can See Links] spor ve jimnastik yapılabilir ve çok gerekirse mezoterapi uygulanabilir.
ŞİŞMANLIK İLE SELÜLİT ARASINDA NE FARK VARDIR?
Bu ikisini kesinlikle karıştırmamak gerekir. Eğer kişi şişmansa mutlaka selüliti de olur. Ama selülitin cildin derin dokularını bile etkileyen[Only Registered Users Can See Links] temelde hormonal kökenli özel bir bozukluk olduğunu bilmek gerekir. Bu bozukluk[Only Registered Users Can See Links] son derece zayıf kadınlarda bile görülebilir. Fazla kiloların tüm vücuda yayılmasına karşın selülit[Only Registered Users Can See Links] bacak[Only Registered Users Can See Links] baldır[Only Registered Users Can See Links] kol gibi belirli bölgelerde görülür.
SIK SIK KİLO ALIP VERMEKTEN NİYE KAÇINMALIYIZ?
Bazı kimseler sürekli kendilerini kısıtlamaktansa[Only Registered Users Can See Links] çok kötü bir görünüş alıncaya kadar yiyip şişmanlar[Only Registered Users Can See Links] sonra da bu kilolarını çok hızlı bir şekilde vermeye çalışırlar. Bu sistemin sakıncaları çok fazladır. Bu tür rejimler organizma için zararlı[Only Registered Users Can See Links] metabolizma içinse korkunçtur. Ayrıca sık kilo alıp verme[Only Registered Users Can See Links] mekanik faktörler nedeniyle cildin kendini bırakmasına neden olur[Only Registered Users Can See Links] deride çatlaklar meydana gelir.
GÜNDE 3 LİTRE SU İÇİLMELİ Mİ?
Toksinleri ve zararlı maddeleri vücuttan atmak için[Only Registered Users Can See Links] günde ortalama 1.5 litre su içmek gerekir. Ancak bu[Only Registered Users Can See Links] herkes aynı miktarda su içecek demek değildir. Çünkü her insanın gereksinim duyduğu miktar değişir. Genel olarak içilecek sıvı miktarı kiloyla da ilişkilidir. 100 kiloluk bir kişi fazla zorlanmadan bir günde 3 litre su içebilir. Oysa 40 kiloluk biri için bu miktar fazla gelebilir. Ayrıca[Only Registered Users Can See Links] vücutları su tutan kadınlar[Only Registered Users Can See Links] içmeye başlar başlamaz şişkinlik meydana gelir. Bu durumda selülitten önce bu rahatsızlığın tedavisi ele alınmalıdır.