PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Makyajda Işık, Gölge ve Renk


ceyLin
24 January 2009, 10:21
[Only Registered Users Can See Links]



Makyajda amaç[Only Registered Users Can See Links] yüzün kusurlarını gizlemek[Only Registered Users Can See Links] güzel bölümlerini ise ortaya çıkarmaktır. Bu da ancak ışık[Only Registered Users Can See Links] gölge ve rengin doğru olarak kullanılmasıyla gerçekleşir.
Öncelikle[Only Registered Users Can See Links] sanatta “chiaroscuro” olarak adlandırılan ışık ve gölge tekniğinin iki basit kuralını bilmek gerekir:

--------->[Only Registered Users Can See Links]çık renkler ışık verir ve hacim kazandırır.
--------->[Only Registered Users Can See Links] renkler gölge yapar ve hacmi küçültür.

Bunu makyaja uyguladığımızda[Only Registered Users Can See Links]

Açık renkler[Only Registered Users Can See Links] yüzümüzdeki dar alanları geniş göstermek[Only Registered Users Can See Links] çökük ve koyu bölümlerini yumuşatmak için; koyu renkler ise[Only Registered Users Can See Links] çok geniş bölümleri daraltmak[Only Registered Users Can See Links] uzun bölümleri kısa göstermek için kullanılır.
İki ayrı renk yan yana geldiğinde çarpıcı bir zıtlık ortaya çıkar. Buna kontrast denir. Makyajdaki temel prensip[Only Registered Users Can See Links] bu kontrastlardan yararlanarak yüzdeki kusurları düzeltmektir. Örneğin[Only Registered Users Can See Links] burnunuza uyguladığınız rengin daha koyusunu burun ucuna ve burun kanatlarına uyguladığınızda burnunuz normalden daha kısa ve ince görünecektir.
Aynı yoğunlukta ama aynı olmayan iki rengi yan yana koyarsak[Only Registered Users Can See Links] parlak olan renk her zaman daha açık görünür. Aynı koyuluktaki mavi ile sarıyı yan yana koyduğumuzda mavinin daha koyu görünmesi gibi.
Siyah ve beyaz[Only Registered Users Can See Links] ışık ve tonun en güçlü kontrastını yaratan iki renktir. Siyah[Only Registered Users Can See Links] koyu ve tonludur. Saf ve duru bir rengin yanında daha parlak görünür. Diğer yandan beyaz[Only Registered Users Can See Links] şeffaf ve durudur. Tüm renkler beyazın yanında koyu görünür. Siyah[Only Registered Users Can See Links] karıştırıldığı rengi kasvetli yapar ve parlaklığını azaltır; beyaz ise canlandırır.
Kontrast sadece açık ve koyu veya sıcak ve soğuk renklerin bir araya gelmesiyle oluşmaz. Tamamlayıcı kontrastlar da vardır. Bunlar bir araya gelince birbirlerini takviye eden renklerdir. Birbirleriyle karışınca ise[Only Registered Users Can See Links] yok olup gri-kahve bir renk alırlar. Tamamlayıcı kontrastlar[Only Registered Users Can See Links] özellikle göz makyajında gölgeyi nötralize etmek ve göz rengini ortaya çıkarmak için sıkça kullanılır. Kahve-turuncu[Only Registered Users Can See Links] mor-pembe göz farı uygulamaları gibi.