PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Estetik Hakında En Çok Merak Edilenlerin Cevabı

ceyLin
25 January 2009, 22:22
Estetik Hakında En Çok Merak Edilenlerin Cevabı

'Kişilik yapınıza uygun burun şekli' ifadesini kullanıyorsunuz[Only Registered Users Can See Links] burun şeklinde kişilik yapısının önemi var mıdır?
Kesinlikle var diyebiliriz. Benim gibi bu konuda tecrübeli bir çok hekim arkadaşımda buna katılacaktır ki[Only Registered Users Can See Links] hastalarımızın genetik özellikleri[Only Registered Users Can See Links] yetişme tarzları ve meslekleri yaptıracakları burun şeklinde etkili olmaktadır. Estetik olan[Only Registered Users Can See Links] yüz ölçüleriyle uyumlu ve natürel burun şeklidir. İşte[Only Registered Users Can See Links] tasarımdaki nüansları belirleyen ise kişilik yapılarındaki farklılıklardır. Buna dikkat edildiğinde[Only Registered Users Can See Links] kişiyi daha mutlu eden ve doğasına daha uyumlu bir burun şekli yapılabilir.
Her kişiliğe göre burun şekli değişir mi?

Kişilik yapısına göre belirlenen burun şekli[Only Registered Users Can See Links] sağlıklı ruh hali olan ne isteğini bilen ve hekiminde uygun gördüğü ölçüde tasarlanmış olan burun şekildir. Örneğin[Only Registered Users Can See Links] ucunun hafif kalkık olmasını[Only Registered Users Can See Links] ucunu tamamen burun sırtı seviyesinde olmasını[Only Registered Users Can See Links] burun sırtının düz ya da hafif oyuk olmasını isteyebilir. İşte[Only Registered Users Can See Links] burun tasarımındaki bu küçük nüansları belirlemede kişilik yapısının rolü vardır.
Tek bir operasyonda[Only Registered Users Can See Links] hem burun estetiği hem de nefes probleminin giderilmesi nasıl çözümleniyor?

Nefes problemini yaratan kabaca etkenler[Only Registered Users Can See Links] burun orta bölmesi olan septum dediğimiz duvardaki eğrilikler[Only Registered Users Can See Links] yada her iki burun tarafındaki konka dediğimiz burun etlerindeki büyümelerdir. Bunların düzeltilmesinde septum cerrahisi dediğimiz[Only Registered Users Can See Links] burnun ana duvarının düzeltilmesi çok önemlidir. Septum cerrahisinde hekimin tecrübesi ve yaklaşımı önem arz eder. Çünkü bu bölgeye yapılacak hatalı bir uygulama nefes problemini düzeltmeye çalışırken burun estetiğinde de telafisi çok güç problemler yaratabilir. Ben operasyonlarımda öncelikle nefes problemi yaşayan ya da fark etmediği şekilde burun iç yapısında problemleri olan hastamın problemini çözüyor[Only Registered Users Can See Links] ardından buruna istenen şekli veriyorum.
Burun operasyonları sonrası görülen morluk ve şişliklerin sebebi iki operasyonun birlikte yapılmasımıdır?

Hayır[Only Registered Users Can See Links] morluk dediğimiz ekimoz ve şişlik denilen ödemin nedeni tamamen teknikle ilgilidir. Ben operasyonlarımı burun kemiklerini kırmadan[Only Registered Users Can See Links] mikromotor sistemi ile keserek ve törpülüyerek yaptığım için dokuda travma minimal oluyor. Buda iyileşme süresini kısalttığı gibi[Only Registered Users Can See Links] ekimoz ve ödemin oluşumunu engelliyor. Kullandığım teknoloji harikası cerrahi malzemelerimde operasyon süremi kısaltarak[Only Registered Users Can See Links] hem nefes problemini tam olarak çözmemi hemde buruna istetiğim şekli vermemi sağlıyor.
Yapmış olduğunuz bu tekniğin hastaya sundukları olağanüstü konforlu ve güzel gözüküyor[Only Registered Users Can See Links] hasta hemen rahat nefes albiliyor mu ve burnunun şekilllenmesi için bir süreye ihtiyaç var mı?

Uygulamış olduğum bu tekniğin diğer bir artısı[Only Registered Users Can See Links] ameliyat sonrası burun içine tampon koymadığım için[Only Registered Users Can See Links] hasta henüz ameliyat masasında iken dahi burnundan nefes alabiliyor. Yıllardır burundan nefes alma sıkıntısı yaşamış bir kişi için bundan daha güzel bir mutluluk olabilir mi? Ardından hep korkulan acaba tampon çıkarılırken acıma olacak mı sorusu zaten onda oluşmadığı içinde ameliyat sonrası hiç bir sıkıntı yaşamıyor.
Ortalama 5. günde burnun dışındaki küçük ateli çıkarıp yeni burnunun[Only Registered Users Can See Links] ameliyat öncesi yapmış olduğum bilgisayar tasarımındaki burun şekli ile de bire bir aynı olmuş olmasının verdiği sevinç bir hekim olarak inanılmaz haz veriyor.
Hastanın normal hayata dönüşüde çok daha kısa mı olmuş oluyor?

Evet[Only Registered Users Can See Links] bir gece hastanede yatan hastam ertesi gün evine dönebiliyor ve ortalama 1. haftada herşey bitmiş oluyor.

Nefesini rahatça burundan alabilen[Only Registered Users Can See Links] istediği burun şekline kavuşmuş olan hastama da güzelliklerin keyfini yaşamak kalıyor.