PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabistan'da bir ilk oldu

ceyLin
7 February 2009, 14:56
Cumhurbaşkanı Gül'e kralla gibi karşılama. Bugüne kadar hiç bir ülke liderlerini böyle karşılamadılar. Riyad'da havaalanda Gül'ü Suudi Kralı ile kraliyet ailesi ve bütün devlet erkanı karşıladı.
Gazeteci Hüsnü Mahalli[Only Registered Users Can See Links] dün akşam canlı yayınlanan Siyaset Meydanı'nda Davos sonrası Arabistan'ın Türkiye'ye olan tavır değişikliğini anlattı. Mahalli progamda konuyla ilgili şunları söyledi:

"Ortadoğu'da bir şeyler oluyor. Ben Hüsnü olarak şuna inanıyorum. O gün Davos'ta Erdoğan o tavrı sergilerken içlerinden şunu kesinlikle geçirmişlerdir[Only Registered Users Can See Links] 'Allah kahretsin şu Erdoğan gibi olamadık' Amerikan işbirlikçileri için söylüyorum.

Sayın Gül Arabistan'a gittiği gün havalanına yalnız kral değil[Only Registered Users Can See Links] bütün kraliyet ailesi bütün yetkililer karşıladı. Dünyada ilk defa oluyor.

Bush'a ve başkalarına hiç kimseye yapmadılar. İlk defa da parlamentoda konuşturdular. Bunlar çok önemli bir şey[Only Registered Users Can See Links] Suudi Arabistan gibi bir ülke. Müthiş bir şey açtı coğrafyada."