PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gökçek o evi anlattı

ceyLin
7 February 2009, 14:57
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek[Only Registered Users Can See Links] MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın gösterdiği tapudaki evi 2006 yılında sattığını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre[Only Registered Users Can See Links] Gökçek[Only Registered Users Can See Links] Vural'ın basın toplantısında gösterdiği tapudaki evi[Only Registered Users Can See Links] 5 Temmuz 1991 yılında 25 milyon liraya aldığını[Only Registered Users Can See Links] 15 Haziran 2006 tarihinde bir başkasına 300 milyon liraya sattığını ifade etti.

Vural'daki tapu örneğinin[Only Registered Users Can See Links] evin kendisine ait olduğu dönemin tapusu olduğunu belirten Gökçek[Only Registered Users Can See Links] şunları kaydetti:

''Niye daha sonra benden alan kişinin tapusunu bulmamış[Only Registered Users Can See Links] mahsus mu bulmamış[Only Registered Users Can See Links] bildiği halde mi bulmamış[Only Registered Users Can See Links] kamuoyunda tereddüt meydana getirmek için mi bulmamış[Only Registered Users Can See Links] onu bilmiyorum. Birileri gelip vermiş olabilir[Only Registered Users Can See Links] CHP'liler öyle bir tezgah kurmuş olabilir.

Oktay Bey'in gösterdiği belge[Only Registered Users Can See Links] Çankaya Belediyesi'ne bizim emlak vergisi vermemiz ile ilgili bir belge. Ben evi satmama rağmen[Only Registered Users Can See Links] Çankaya Belediyesi Emlak Gelir Şubesi'nden ilişiğimi kesmediğim için yeni alan kişi de emlak vergisini ödemediği için[Only Registered Users Can See Links] vergi borcu görünüyor. Yani evi satmış olmama rağmen[Only Registered Users Can See Links] emlaktan düşüşünü yaptırmayı ihmal ettiğim için halen vergi mükellefi olarak görünüyorum. Ben arzu ederdim ki Oktay bey bana telefon açıp[Only Registered Users Can See Links] benden bunu sorsa ben kendisine rahatlıkla bilgi verirdim. Oktay Bey'in gösterdiği belge[Only Registered Users Can See Links] tapu değil[Only Registered Users Can See Links] vergi beyannamesi. Bu kadar yıldır bakanlık ve milletvekilliği yapmış bir kimsenin mülkiyet belgesinin tapu olduğunu çok iyi bilmesi gerekir. Bilmiyorsa da konuşmaması gerekir. Eğer emlak yerine tapuya gitseydi tüm gerçek ve sağlam bilgileri alırdı.''

Oktay Vural'ın sözünü ettiği evi satarak[Only Registered Users Can See Links] Angora sitesinden ev aldığını anlatan Gökçek[Only Registered Users Can See Links] daha sonra bu evle birlikte Mehmet Altınsoy döneminde kurulan ve üyesi olduğu kooperatif evini de satarak[Only Registered Users Can See Links] oğlunun bugün oturduğu Çankaya'daki evi aldığını belirtti. Gökçek[Only Registered Users Can See Links] iki evi de satıp[Only Registered Users Can See Links] oğlunun bugün oturduğu evi aldığını bildirdi.

Oğullarının araba yıkama yeri işlettiğini belirten Gökçek[Only Registered Users Can See Links] bunun eleştirilmesine de bir anlam veremediğini vurguladı.

Gökçek[Only Registered Users Can See Links] MHP yönetiminden bu tarz girişimlerin yapılmasına anlam veremediğini[Only Registered Users Can See Links] MHP tabanıyla kavga ettirilmeye çalışıldığını ancak kendisinin bu yönde bir davranışta bulunmayacağını kaydetti.