PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Grip nasıl bir hastalıktır, hangi yollarla bulaşır?


ceyLin
16 February 2009, 20:46
Grip nasıl bir hastalıktır[Only Registered Users Can See Links] hangi yollarla bulaşır?
Grip[Only Registered Users Can See Links] viral bir hastalıktır ve virüslerle bulaşır. En sık bulaşma yolu da tokalaşma[Only Registered Users Can See Links] yakın konuşmalar[Only Registered Users Can See Links] öpüşme gibi yakın temastır. Bu yüzden grip ve soğuk algınlığından korunma yöntemi olarak ellerin sık sık yıkanması[Only Registered Users Can See Links] öne çıkan bir yöntemdir. Ayrıca grip olan insanların kalabalık ortamlarda bulunmaları da diğer insanların enfeksiyon kapmalarına neden olur.

Kimler risk altındadır?Öncelikle kalabalık ortamlarda bulunanlar yüksek risk altındadır. Özellikle yuvaya giden çocuklar[Only Registered Users Can See Links] ilkokul öğrencileri[Only Registered Users Can See Links] ileri yaştaki insanlar[Only Registered Users Can See Links] kalp ve tansiyon hastaları gibi vücut direncinin düşük olduğu insanlar ile hastanelerde çalışan sağlık personeli; hem kalabalık ortamlarda bulunuyor olmaları hem de vücut dirençlerinin kolay düşmesi açısından risk altındadırlar.

Grip nasıl tedavi edilir? Kullanılan ilaçların özelllikleri nelerdir?
Grip enfeksiyonunun başlangıç döneminde antibiyotik kesinlikle kulanılmamalıdır. Çünkü[Only Registered Users Can See Links] grip virüslerle ortaya çıkan bir hastalıktır. Oysa antibiyotiklerin virüsler üzerinde etkisi yoktur.

Grip tedavisinde öncelikle istirahat çok önemlidir. Bol C vitamini ve su tüketmenin yanında piyasada anti-gribal olarak satılan ilaçlardan da yararlanılabilir. Bu ilaçlar poşet halinde sıcak suda eritilerek içilen ilaçlardır. İçinde hastanın ateşini düşürücü[Only Registered Users Can See Links] kırgınlığı giderici[Only Registered Users Can See Links] burun tıkanıklığını açıcı parasetamol gibi birtakım etken maddeler bulunuyor. En çok kullanılanlardan Tylol Hot gibi anti-gribal ilaçların erken dönemde kullanımı hem gribin daha komplikasyonsuz ortadan kalkmasını hem de daha kısa sürmesini sağlıyor. Bu nedenle hekimler[Only Registered Users Can See Links] bu tarz anti-griballeri hastalara tavsiye eder. Ancak komplike olmuş bir gribal enfensiyon varsa mutlaka bir hekime danışmakta fayda vardır.