PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pembe Kurdele

Syst3m
20 August 2009, 10:18
Orta yaşlı ve düzgün giyimli bir adam sessizce kafeye girerek köşedeki masaya oturur.

Garsona sipariş vermek için beklerken yan masadaki gençlerin kendisine bakarak
gülüştüklerini fark eder. Belli ki yakasına taktığı küçük pembe kurdele şeklindeki
Rozetine gülmektedirler. Bu alaylı bakışları görmezden gelen adam[Only Registered Users Can See Links] yan masadakilerin
bu ısrarlı sırıtmalarına dayanamayarak elini lacivert ceketinin yakasındaki rozete
götürerek[Only Registered Users Can See Links]

'Bu mu?' diye bakışanlara sorar.

Yan masadakiler yüksek sesle gülerek[Only Registered Users Can See Links]

'Küçük güzel Pembe kurdeleniz lacivert ceketinize pek de yakışmış!' diyerek
sırıtmaya devam ederler.

Orta yaşlı adam bu sözü söyleyen delikanlıya dönerek[Only Registered Users Can See Links]

'Lütfen masama buyurun bunu tartışalım' der.

Biraz önce tüm sevimsizliğiyle sırıtan delikanlı sebebini anlamadığı bir utanma ve
sıkınt ı hissine kapılsa da gelip masaya oturur.

Adam anlaşılır ve yumuşak bir sesle[Only Registered Users Can See Links]

'Bu Rozet tüm dünyada[Only Registered Users Can See Links] içinde olduğumuz ayda[Only Registered Users Can See Links] kadınların arasında meme kanseri
bilincini yaygınlaştırmayı ifade ediyor.

Ben bu rozeti annemin adına takıyorum' der.

Bu açıklama karşısında başkalaşan delikanlı[Only Registered Users Can See Links]

'Çok üzüldüm[Only Registered Users Can See Links] anneniz meme kanserinden mi öldü' diye sorar.

'Hayır' diye cevap verir orta yaşlı adam ve devam eder:

'Annem sağ. Küçük bir çocukken kendimi yalnız hissettiğim korkulu anlarımda her
zaman başımı saklayabileceğ im ve huzur bulacağım yumuşak bir yuvadır annemin
memeleri. Annemin sağlığı için dua ediyorum.

'Hımmm' diye kekeler delikanlı.

'Bu rozeti karım için takıyorum' diye devam eder orta yaşlı adam.

'Karınız da herhalde iyi' diye sorar delikanlı.

'Evet[Only Registered Users Can See Links] evet' der adam

'Karım benim için aşk ve sevgi kaynağı olmuştur her zaman. 23 yıl önce sevgili
kızımızı beslemiştir memesiyle. Karımın sağlığı için Allah'a şükrediyorum.'

'Sanırım kızınızın sağlığı için de takıyorsunuz?

'Hayır[Only Registered Users Can See Links]
Kızımı bir ay önce meme kanseri nedeniyle kaybettik.
Yaşının çok genç olduğunu düşünerek ihmal etmiş memesinde fark ettiği kitleyi. Bu
nedenle geç kaldık.'

Genç delikanlı[Only Registered Users Can See Links] yüzündeki utangaç ve üzüntülü bir ifadeyle[Only Registered Users Can See Links]
'Çok üzgünüm bayım. Özür dilerim' der[Only Registered Users Can See Links]

Orta yaşlı adam 'Kızımın anısına öğünerek takıyorum Bu küçük pembe kurdeleyi. Bu
sayede çevremdekileri de aydınlatabiliyorum. Şimdi evine git[Only Registered Users Can See Links] karınla[Only Registered Users Can See Links] kızınla[Only Registered Users Can See Links]
annenle konuş' deyip cebinden çıkardığı küçük pembe kurdele rozetini uzatırken[Only Registered Users Can See Links]
delikanlı öne eğilir ve takmama yardım edebilir misiniz?' diye mahçup mahçup sorar.

Bu öyküyü Türkiye Meme Vakfı'ndan Dr. Can Gürbüz gönderdi[Only Registered Users Can See Links]
Öykünün altına bir de not düşmüş:

'Bir mumun[Only Registered Users Can See Links] diğer mumu yakarak aydınlatmasıyla kaybedeceği hiçbir şey yoktur[Only Registered Users Can See Links]'