PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kemik Erımesi Detaylı Bilgi


ceyLin
23 November 2008, 15:19
Hazırlayan: Dr. Şebnem YıldırımoğluNedir ?
[Only Registered Users Can See Links] Osteoporoz[Only Registered Users Can See Links] kemik kütlesinin azalmasıdır. Özellikle kadınlarda menopozdan sonra görülür. Bunun nedeni menopozdan sonra kadınlık hormonunun azalmasıdır.
[Only Registered Users Can See Links] Kemik erimesi[Only Registered Users Can See Links] başlangıçta hiçbir belirti vermeyebilir. Ancak ilerlediği zaman[Only Registered Users Can See Links] bel ve sırt ağrıları[Only Registered Users Can See Links] kamburlaşma görülür.
[Only Registered Users Can See Links] Kemik erimesinin en önemli sonucu[Only Registered Users Can See Links] en ufak bir darbede kırıkların görülmesidir. Osteoporoz sonucu kırılan kemiklerin kaynaması da güç olur. Bazen bu kırıklar yaşamsal tehliaaae yol açabilir.
[Only Registered Users Can See Links] Kemik erimeniz olup olmadığını anlamak için[Only Registered Users Can See Links] bir doktorun önerisi ile “Kemik Dansitometrisi” denilen ölçümü yaptırmanız gerekmektedir.
Kemik erimesi en sık kimlerde görülür.
[Only Registered Users Can See Links] Üçten fazla doğum yapanlar
[Only Registered Users Can See Links] Süt[Only Registered Users Can See Links] yoğurt[Only Registered Users Can See Links] peynir gibi besinleri az tüketenler
[Only Registered Users Can See Links] Açık renk göz[Only Registered Users Can See Links] ten ve saçı olanlar
[Only Registered Users Can See Links] Ufak tefek ince yapılı kadınlar
[Only Registered Users Can See Links] Ailesinde kemik erimesi olan kimse bulunanlar
[Only Registered Users Can See Links] Çok fazla kahve ve kolalı içecek tüketenler
[Only Registered Users Can See Links] Hareketsiz bir yaşam sürenler
[Only Registered Users Can See Links] Sigara ve alkol kullananlar
[Only Registered Users Can See Links] Kırmızı eti fazla tüketenler Neler yapılabilir? [Only Registered Users Can See Links] [Only Registered Users Can See Links] Kemik erimesini önlemek için beslenmenize özen göstermelisiniz. Özelikle süt[Only Registered Users Can See Links] yoğurt[Only Registered Users Can See Links] sebze[Only Registered Users Can See Links] meyve gibi yiyecekleri almalısınız. Kahve ve kolalı içecekler tüketmemelisiniz. Tuzlu yememeli[Only Registered Users Can See Links] proteini yüksek besinlerden uzak durmalısınız.
[Only Registered Users Can See Links] Kemik erimesini önlemek için hareketli bir yaşam sürmelisiniz. Düzenli yürüyüşler[Only Registered Users Can See Links] merdiven inip çıkma ve basit jimnastik hareketleri ile bunu sağlayabilirsiniz.
[Only Registered Users Can See Links] Kemik erimeniz varsa kırıklardan korunmak için evin içinde düşmenizi önleyecek önlemler almalısınız