PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sarımsak ve Sperm Hareketliliği


ceyLin
23 November 2008, 15:57
Sarımsak ve Sperm Hareketliliği

--------------------------------------------------------------------------------

Kimi zaman şifa bulmak[Only Registered Users Can See Links] kimi zaman güzelleşmek[Only Registered Users Can See Links] kimi zaman vücut direncini artırmak için tüketilen bitkisel ürünler[Only Registered Users Can See Links] bilinçsiz kullanıldığında insan sağlığını tehdit ediyor.


Bitkisel ürünlerin kullanımı konusunda bilgi veren Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı Başkanı ve Farmakognozi ve Fitoterapi Derneği başkanı Prof. Dr. Ömür Demirezer[Only Registered Users Can See Links] “Doğal olan her şey zararsızdır” görüşünün asla kabul edilemeyeceğini belirterek[Only Registered Users Can See Links] bu tür ürünlerin doktor tavsiyesi olmadan tüketilmesinin insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

“SARIMSAĞIN FAZLASI SPERM HAREKETLİLİĞİNİ AZALTIYOR”
Bitkisel ürünlerin fazla tüketilmesinin zararlı olduğuna dikkati çeken Demirezer[Only Registered Users Can See Links] “Örneğin sarımsak çok faydalı diye bilinir. Gerçekten çok faydalıdır ancak fazla alındığı zaman karaciğer enzimlerini etkilediği için sperm hareketliğini azaltıyor. Bu da üremeyi olumsuz etkiliyor” dedi.

Demirezer[Only Registered Users Can See Links] son yıllarda en çok tüketilen bitkilerden sinamekinin de yanlış kullanıldığına işaret ederek[Only Registered Users Can See Links] “Sinameki ürünleri kesinlikle 2 haftadan fazla kullanılmamalı. Kullanıldığı durumlarda potasyum azalabilir[Only Registered Users Can See Links] potasyum azalınca kalp kaslarına etki eder. Sonuç[Only Registered Users Can See Links] kalp hastalığına kadar gidebilir” diye konuştu.

Son günlerde özellikle zayıflamak için kullanılan yosun haplarının da yan etkileri olduğuna dikkati çeken Demirezer[Only Registered Users Can See Links] “Lida isimli yosun hapının içinde ‘sibütramin’ maddesi olduğu tespit edildi. Bu[Only Registered Users Can See Links] yağ atıcı ilaçların içindeki sentetik bir madde. İnsanlar[Only Registered Users Can See Links] sadece yosunla zayıfladıklarını sanıyorlar[Only Registered Users Can See Links] oysa resmen ilaç kullanıyorlar” dedi.

Demirezer[Only Registered Users Can See Links] doğadan toplayarak demlenen papatyaların da kimi zaman ciddi zehirlenmelere yol açabileceği uyarısında bulunarak şöyle konuştu:
“Çoğu insan[Only Registered Users Can See Links] dağdan bayırdan papatya topluyor ve bunları tüketiyor. Oysa çok çeşitli papatya türü var. Farkı[Only Registered Users Can See Links] uzmanların dışında kimse ayıramaz. Örneğin bir papatya türü[Only Registered Users Can See Links] böcek öldürücü[Only Registered Users Can See Links] biri migren diğeri soğuk algınlığı tedavisinde kullanılıyor. Böcek ilacı yapımında kullanılan papatya çay gibi içildiğinde zehirlenmelere yol açabiliyor.”

Fazla miktarda maydanoz tüketilmesinin hamilelerde düşüğe neden olabileceğini belirten Demirezer[Only Registered Users Can See Links] şunları kaydetti:

“Günde 10 gram kabak çekirdeği prostat büyümesini yavaşlatır. Biberli pizza ile fıçı biranın birlikte alınmaması gerekir. Meyan[Only Registered Users Can See Links] kalp ilaçlarının etkisini artırır. Passiflora[Only Registered Users Can See Links] kanı sulandıran ilaçlarla birlikte alınmamalı. Kanser hastaları normal sınırların dışında vitamin kullanmamalıdır. Çünkü kanser tedavisinde programlanmış hücre ölümü söz konusudur[Only Registered Users Can See Links] vitaminler buna engel olur. Isırgan otu[Only Registered Users Can See Links] sadece bağışıklık sistemini güçlendirir[Only Registered Users Can See Links] kanser hastalarına bu nedenle tavsiye edilir. Ancak[Only Registered Users Can See Links] kanseri tedavi edici etkisi yoktur. Greyfurt suyu[Only Registered Users Can See Links] antihistaminikler[Only Registered Users Can See Links] antidepresanlar[Only Registered Users Can See Links] tansiyon ilaçları gibi ilaçların kandaki seviyesini artırır. Dolayısıyla[Only Registered Users Can See Links] toksik etki yaratabilir.”

“SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLAMALI”
Ankara Eczacılar Odası Başkanı Hilmi Şener de bitkisel ürünlerin denetiminin ve kontrolünün mutlaka yapılması gerektiğini belirterek[Only Registered Users Can See Links] “Bu ürünlerin onayı Tarım Bakanlığından alınarak Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmalı” dedi.

Bitkisel ürünlerin piyasaya sunulmadan önce[Only Registered Users Can See Links] bileşiminin tespit edilmesi ve yan etkilerinin belirlenmesi gerektiğine işaret eden Şener[Only Registered Users Can See Links] şöyle konuştu:
“Bu tür ürünler ilaç kapsamında olmadığı Tarım Bakanlığı tarafından onaylanıyor. Tarım Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının inceledikleri şeyler birbirinden farklı. Bitkisel ürünler[Only Registered Users Can See Links] piyasaya çıkmadan önce mutlaka test edilmeli[Only Registered Users Can See Links] yan etkileri araştırılmalı[Only Registered Users Can See Links] içeriği belirlenmeli ve insan sağlığına ne derece yararlı olduğu beklenmeli. Bu nedenle de Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmalı ve denetlenmeli.”

Şener[Only Registered Users Can See Links] bu tür ürünlerin satışının da aktarlardan alınarak eczanelere verilmesi gerektiğini söyledi. Bilimsel denetim olmaksızın aktarlardan alınan ya da internetten sipariş verilen ürünlerin denetiminin sağlıklı yapılmadığına işaret eden Şener[Only Registered Users Can See Links] şunları kaydetti:
“Bunun bilimsel eğitimi alan kişiler eczacılardır. Eczacı[Only Registered Users Can See Links] ürünlerin içeriği hakkında vatandaşımızı doğru bilgilendirebilir[Only Registered Users Can See Links] yan etkilerini belirtir ve hangi ilaçlarla birlikte kullanmaması gerektiği gibi önemli konularda uyarılarda bulunur.”