Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Atatürk Köşesi (https://seversintabi.com/ataturk-kosesi/)
-   -   Atatürk'ün Sözleri (https://seversintabi.com/ataturk-kosesi/18663-ataturkun-sozleri.html)

eLanuR 16 December 2008 20:59

Atatürk'ün Sözleri
 
Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye eski devirlerdeki gibi basit değildir. Bugünün anaları için gerekli vasıfları taşıyan evlat yetiştirmek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] evlatlarını bugünkü hayat için faal bir uzuv haline koymak pek çok yüksek vasıflar taşımalarına bağlıdır. Onun için kadınlarımız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hattâ erkeklerimizden çok aydın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] daha çok feyizli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar; eğer hakikaten milletin anası olmak istiyorlarsa.

Ancak kendilerinden sonrakileri düşünebilenler milletlerini yaşamak ve ilerlemek imkanlarına kavuştururlar.


Arkadaşlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] efendiler ve ey millet[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iyi biliniz ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkiye Cumhuriyeti şeyhler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dervişler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] müritler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] meczuplar memleketi olamaz. En doğru[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] en hakiki tarikat[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] medeniyet tarikatıdır.

Asla şüphem yoktur ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türklüğün unutulmuş büyük medeni özelliği ve büyük medeni kabiliyeti bundan sonraki gelişmesi ile geleceğin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.

Bana bakmayınız.Benim hayatim başka türlü düzenlenmiştir.

Basın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ulusun ortak sesidir. Bir güç[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir okul[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir yol göstericidir.

Ben diktatör değilim. Benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar. Evet bu doğrudur. Benim isteyip de yapamayacağım bir şey yoktur. Çünkü ben zoraki ve insafsızca hareket etmesini bilmem. Ben kalpleri kırarak değil kazanarak hükmetmek isterim.

Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türk Milletine canımı vereceğim.

Ben toprak büyütme meraklısı değilim. Barış bozma alışkanlığım yoktur. Ancak sözleşmeye dayanan hakkimizin isteyicisiyim. Onu almazsam edemem. Büyük meclisin kürsüsünden milletime söz verdim. Hatay'ı alacağım. Milletim benim dediğime inanır. Sözümü yerine getirmezsem milletimin huzuruna çıkamam. Yerimde kalamam. Ben şimdiye kadar yenilmedim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Yenilmem. Yenilirsem bir dakika yaşayamam.

Beni görmek demek ille yüzümü görmek değildir. Benim düşüncelerimi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] benim duygularımı anlıyorsanız bu yeter.

Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük TÜRK olarak dünyaya gelmemdir.

Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır.

Benim Türk Milletine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türk Cumhuriyetine ve Türklüğün istikbaline ait görevlerim bitmemiştir. Sizler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] onları tamamlayacaksınız. Siz de sizden sonrakilere benim sözümü tekrar ediniz.

Bilelim ki milli benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar.

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvela büyük olmak lazımdır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] der ve bunun için mumune intihap eder[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] onun için olmayınca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] memleketin kurtulamayacağı kanaatinde bulunur; bu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] adam değildir.

Bir başka çağdan kalma adetlerinizde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] alışkanlıklarınızda direnirseniz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cüzzamlılar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] paryalar gibi tek başınıza kala kalırsınız. Benliğinize bağlı kalın ama[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gelişmiş uluslar için gerekli olan şeyleri Batı 'dan almasını bilin. Yoksa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bilim ve yeni düşünceler sizi bir lokmada yiyip bitirebilirler.

Bir dinin tabiî olması için akla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] fenne[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ilme ve mantığa uygun olması lazımdır.

Bir kere memlekette topraksız köylü bırakmamalıdır. Bir çiftçi ailesini geçindirebilen toprağın hiç bir sebep ve suretle bölünemez bir mahiyet alması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] büyük çiftçi ve çiftlik sahiplerinin işletebilecekleri arazi genişliği arazinin bulunduğu memleket bölgelerinin nüfus yoğunluğuna ve toprak verim derecesine göre sınırlanması gerekir.

Bir memleketin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir memleket halkının düşmandan zarar görmesi acıdır. Fakat kendi ırkından büyük tanıdığı insanlardan vefasızlık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] felaket görmesi daha acıdır.

Bir takım şeyhlerin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dedelerin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] seyyitlerin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çelebilerin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] babaların[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] emirlerin arkasından sürüklenen ve falcılara[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] büyücülere[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üfürükçülere[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] muskacılara talih ve hayatlarını emanet eden insanlardan mürekkep bir kütleye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] medeni bir bir millet nazariyle bakılabilir mi?

Biz cahil dediğimiz zaman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.

Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur.

Biz dünya medeniyeti ailesi içinde bulunuyoruz. Medeniyetin bütün icaplarını tatbik edeceğiz.

Biz Türkler ruhen demokrat doğmuş bir milletiz.

Biz Türkler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmuş bir milletiz.

Biz uygarlıktan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ilimden ve fenden kuvvet alıyor ve ona göre yürüyoruz.

Milletimizin içinde hakiki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ciddi alimler vardır. Milletimiz bu gibi alimleriyle iftihar eder. Bu gibi alimlere gidin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu efendi bize böyle diyor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] siz ne diyorsunuz deyin. Fakat umumiyetle buna da ihtiyaç yoktur. Bilhassa bizim dinimiz için herkesin elinde bir ölçü vardır. Bu ölçü ile hangi şeyin dine uygun olup olmadığını kolayca takdir edebilirsiniz. Eğer bizim dinimiz akla mantığa uygun bir din olmasaydı mükemmel olamazdı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dinlerin sonuncusu olmazdı.

Bizim ahenktar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zengin lisanımız yeni Türk harfleriyle kendini gösterecektir.

Bizim dinimiz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] milletimize hakir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] miskin ve zelil olmayı tavsiye etmez. Tam tersine Allah da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Peygamber de insanların ve milletlerin izzet ve şerefini korumalarını emrediyor.

Bu memleketin sahibi ve toplumumuzun asil unsuru köylüdür.

Bu millet bağımsızlıktan yoksun yaşamamıştır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

Bu ulusu ben değil içimizdeki ruh[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] damarımızdaki kan kurtarmıştır.


Saat: 03:45

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2