Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Basketbol (https://seversintabi.com/basketbol/)
-   -   Tanjevic'ten öğüt! (https://seversintabi.com/basketbol/77049-tanjevicten-ogut.html)

Syst3m 14 September 2009 14:13

Tanjevic'ten öğüt!
 
Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin İspanya'yı 63-60 yendiği maçın son saniyelerinde İspanya'nın yaptığı hücumda antrenör Scariolo'nun aldığı karar halen tartışılıyor. Skor 61-60 Türkiye lehine iken antrenör Sergio Scariolo, son hücum hakkını Sergio Llull'dan yana kullanmış ve pozisyon Ersan İlyasova'nın bloğu ile kesilerek, İspanya mağlup olmuştu. İspanya'da polemik konusu olan Scariolo'nun kararına bir eleştiri de maç sonrası ''Sahada Pau varken, oyuna son giren birini kullanma kararı biraz garip'' şeklinde konuşan Marc Gasol'dan gelmişti.
(A) Milli Basketbol Takımı'nın antrenörü Bogdan Tanjeviç, İspanyol basınında yer alan demecinde, ''Marc Gasol'un en iyi yapacağı o aptalca sözleri söylememek olurdu'' dedi. Tecrübeli antrenör, İspanyolların yakaladığı söz konusu pozisyonla ilgili olarak da ''Pota altına 4 uzun oyuncu koydum, çünkü pota altından hücum yapacaklarını düşünüyordum ve topun girmesini önlemek istiyordum. Eğer oyunu açıp dışarıdan şut atsalardı, bu da 5 metreden olacaktı ve bu durumda da sonucu kabul etmekten başka bir şey kalmazdı. Ama her zaman rakibi buna zorlamak en iyisi'' değerlendirmesini yaptı.
İspanya Milli Takımı'nda, Türkiye yenilgisinden sonra tekrardan birliğin sağlandığı ve Marc Gasol ile Sergio Llull arasındaki soğukluğun hemen giderildiği belirtiliyor.


Saat: 15:50

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2