Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Biyografiler (https://seversintabi.com/biyografiler/)
-   -   Hz. Muhammed (s.a.v) (https://seversintabi.com/biyografiler/22330-hz-muhammed-s-v.html)

HaZzAn 27 December 2008 13:45

Hz. Muhammed (s.a.v)
 
HZ. MUHAMMEDİN HAYATI

PEYGAMBERIMIZIN DOGUMU

Peygamberimiz Fil vakasından 50 gün sonra [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Rebiullevvel ayinin on ikinci Pazartesi günü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]tan yeri ağarırken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Mekke`de doğdu.

PEYGAMBERIMIZ DOĞDUĞUNDA BAZI HADISELER VUKU A GELDI
Peygamberimiz doğduğunda bazı hadiseler vuku a geldi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]bunlardan bazılarını söyle sıralayabiliriz:Peygamberimiz [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Anadan Sünnetli ve göbeği kesik olarak doğdu. Peygamberimiz doğarken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çocukların yere düştükleri gibi düşmeyip ellerini [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]yere dayamış başını semayısısısısısa kaldırmış olarak doğdu.Peygamberimiz doğduğu zaman [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]bir yıldız doğmuş ve bilginler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu yıldızın doğduğu gece[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Ahmed doğmuştur Dediler.Bir çok Yahudi Alimi Tevrat tan inceleme ile peygamberimizin bu gecede doğduğunu yakınlarına bildirmişlerdir.
Peygamberimiz doğduğu gece Kisranin sarayından on dört şerefe yıkıldı İranlıların[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]bin yıldan beri hiç sönmeden yanan Atesgedeleri sönüverdi.Save Gölünün suyu çekildi.Sema ve Vadisini su bastı.Iran Sahi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Arapların[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ülkesini istila edeceğini rüyasında gördü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ve telaşa düştü.


PEYGAMBERIMIZIN BABASI HZ.ABDULLAH
Peygamberimizin babası Hz. Abdullah Kureyş’in ileri gelen delikanlılarından idi. Güzel yüzlü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]iki gözü arasında peygamberlik nurunu taşıyordu.Mekkenin bütün genç kızları onunla evlenmek için can atarlardı.Babasına o kadar itaatliydi ki babasının izinden hiç çıkmazdı.Hatta birinde babası Abdulmuttalip Allaha dua etmiş ve ``Allahım eğer bana on erkek evladı verirsen onlardan birini senin için kurban edeceğim``demiş [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]on evladı olunca da Allaha verdiği sözü tutmak için oğlu Abdullahı kurban etmek istemiştir.Oğlu Abdullah babasına itiraz etmemiş ve boyun eğmiştir Etraftan yapılan eleştirilerle oğlunu kurban etmekten vaz geçmiş onun yerine 100 Adet Deve kurban etmiştir. Hz. Abdullah hz. Amine ile evlendikten Kısa bir müddet sonra gittiği ticaret kervanından dönerken yolda hastalandı. Medine’de dayısı Beni Adiy bin. Neccarin yanında bir ay hasta aldıktan sonra vefat etti.Hz. Abdullah vefat ettiği zaman Peygamberimiz henüz Anne karnında altı aylıktı.


PEYGAMBERIMIZIN SÜT ANNEYE VERILISI
Yeni doğan çocukları süt anneye vermek; Kureyş ve sair Arap eşrafının adeti idi.
Bu da; kadınların kocaları ile daha iyi meşgul olmalarını ve çocuklarında [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]özellikle [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]havasının güzelliği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] rutubetinin azlığı ve suyunun tatlılığı ile tanınan yerlerde yasayan şerefli kabileler arasında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sağlam vücutlu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]siki etli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cesaretli yetişmelerini ve düzgün[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] pürüzsüz konuşmayısısısısısı öğrenmelerini sağlamak içindi.
Mekke çevresinde ve Harem içinde oturan kabilelerden Süt annesi olanlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her yıl iki defa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaz ve güz olmak üzere Mekke`ye gelirler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]çocukları alıp ***ürürlerdi.
Peygamber efendimizi(A.S) Ben`i Sa`d b.Bekr kabilesinden Süt annesi Halime hatun ***ürdü.
Peygamberimizin Süt kardeşleri şunlardır::
Abdullah b. Haris[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Üneyse binti.Haris[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Şeyma bint-i Haris.
Peygamberimizi Yetim olduğu için Arap kadınları kabul etmemiş; sadece kabilesine ***ürecek çocuk bulamayısısısısısan Halime[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eli bos gitmemesi için peygamberimizi kabul etmişti.Peygamberimizi aldıktan sonra Halime ve Ailesinin yaşam tarzı bir anda değişti.
Bunlardan bazılarını Halimenin dilinden dinleyecek olursak; Halime Hatun der ki;`` İçinde bulunduğumuz kuraklık ve kıtlık yılında hiç bir şeyimiz kalmamıştı. Ben[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kır merkebimin üzerinde idim.Yanımızda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaşlı bir devemiz vardı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]bize bir damla süt vermiyordu.
Üzerinde bulunduğum merkebin ağır yürümesi yol arkadaşlarımı çileden cıkartıyordu.Nihayet Mekke’ye varıp emdirilecek oğlan çocukları aramayısısısısısa başladık. İçimizden hiç bir kadın Muhammedi almak istemiyor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ondan uzak duruyorduk. Çünkü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bizler emdireceğimiz çoçuğun babasından bahisse kavuşmayısısısısısı ve ondan armağanlar almayısısısısısı bekliyorduk.
Bir ara Muhammed in dedesi Abdulmuttaliple karşılaştım[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]bana; İsmin nedir ?diye sordu.
Halime dedim. Bana;Ey Halime! Benim yanımda bir yetim çocuğum var onu emzirmek için Beni Sa`d kabilesi kadınlarına teklif ettim öksüz olduğu için kabul etmediler. Sen kabul eder misin? Ben [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]``bana biraz müsaade ette kocama bir danışayım``dedim.
Hemen kocamın yanına döndüm[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ona haber verdim. Kocam izin verince Muhammedi aldım.
Muhammed bize gelince[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]evimiz öyle bereketlendi ki kocam la hayretler içinde kaldik.Sütü çekilmiş olan devemizde sütler fazlaca akmayısısısısısa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zayıf olan merkebimizi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]yolda başka hiç bir binek hayvan geçememeğe[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]davarlarımıza inen süt hiç bir davara inmemeye başladı.
Peygamberin Çocukluğu daha değişikti. Daha iki Aylık iken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]her tarafa yuvarlanmayısısısısısa çalışıyordu.Üç Aylık olunca Day durmayısısısısısa çalışıyordu.Dört Aylık olunca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] duvara tutunup yürüyordu.Beş Aylık olunca bir yere tutunmadan yürüyebiliyordu.Altı Ayı tamamlayınca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yürümeyi hızlandırmıştı.Yedi Aylık iken her tarafa gidebiliyor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]koşabiliyordu. Sekiz Aylık iken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]konuşuyor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]konuşulanı anlayabiliyordu.On Aylık iken Ok atabiliyordu. İki Yılı doldurduğu zaman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]oldukça[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iri ve gösterişli bir çocuk olmuştu.Onu Annesine ***ürdük[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Amma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]biz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Onun yüzünden gördüğümüz hayır ve bereketten dolayı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Yanımızda bir müddet daha tutmayısısısısısa çok istekli bulunuyorduk.


HZ.AMINENIN MEDINE ZIYARETI VE VEFATI
Hz. Amine Peygamberi de yanına alarak Medine’deki Neccar oğullarından olan Dayılarını ziyarete gitti. Orada peygamberle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir ay kadar misafir oldular.
Yahudi kavmi peygamberimizi orada görünce onu devamlı kontrol edip hal ve hareketlerine dikkat ediyorlardı. Hz. Amine Yahudilerin Peygamberimiz hakkında takındıkları tavırlardan korkmayısısısısısa başladı Ve acilen Mekke ye dönmek için yola koyuldular.
Hz. Amine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Mekke’ye gelirken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yolda hastalanıp Evba köyünde durakladi.Başucunda duran Peygamberimizin yüzene baktı.Sonra da söyle hitap etti:
``Ey çekilen dehşetli ölüm okundan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Allah in lutfu ve yardımı ile yüz deve karşılığında kurtulan zatin oğlu!Allah[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Seni[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]mübarek ve devamlı kilsin! Eğer rüyada gördüklerim doğru çıkarsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Sen Celal ve bol ikram Sahibi tarafından[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Adem oğullarına helal ve haramı bildirmek üzere gönderileceksin! Allah[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Seni milletlerle birlikte devam edip gelen putlardan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] putperestlikten de[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] esirgeyecek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]alıkoyacaktır.
Her canlı varlık ölecektir. Bende öleceğim.Fakat temelli anılacağım Çünkü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] temiz bir oğul doğurmuş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]arkamda hayırlı bir anı bırakmış bulunuyorum demiştir.
Ve hz. Amine Ebva da vefat etti.Hazret-i Amine vefat ettiğinde 30 yaşlarında idi.
Dünyada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]böylece Babasız ve Annesiz kalan Peygamberimizi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]yüce Allah[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]hamisiz bırakmadı: Önce dedesi Abdulmuttalibin yanında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sonra da amcası Ebu Talib-in yanında kaldı. Peygamberimiz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sekiz yaşına kadar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Dedesi Abdulmuttalibin yanında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]sekiz yaşından sonra da Amcası Ebu Talib-in yanında kaldı.




HaZzAn 27 December 2008 13:47

Cvp: Hz. Muhammed (s.a.v)
 
PEYGAMBERIMIZIN TICARET HAYATINA ATILISI

Kureyşliler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öteden beri ticaretle uğraşırlardı. Ticaretle uğraşmayanların ise[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ellerinde hiç bir şeyleri bulunmazdı. Peygamberimizin de[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hazreti Hatice hesabına ticarete başlamadan önce[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ticaretle uğraştığı olmuştur. Nitekim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Said b.Ebu Saib[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Islamiyetten önce Peygamberimizin ticaret ortağı idi.Peygamberimizin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ticaret yapmak için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sermayesi olmadığından[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]hazreti Hatice peygamberimizi ücretle tuttu ve Kureyşilerden tuttuğu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] başka bir zatıda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Peygamberimizin yanına kattı. Hazreti Hatice yapacağı her sefer için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Peygamberimize[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ücret olarak genç ve yiğit birer erkek deve veriyordu. Peygamberimiz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Hazreti Hatice`nin ticaret Malını Şam`a ***ürmek için [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ilk defa dört tane erkek ve genç deveye anlaştılar. Peygamberimizle Kervan halkı Şam`a gitmek için yola koyuldular: Şam topraklarından Busraya vardıklarında peygamberimiz orada getirdiği bütün malları çok karlı bir şekilde satıp alacaklarını aldıktan sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Mekke’ye yardımcısı olan Meysele ile birlikte geri döndü.


PEYGAMBERIMIZIN EVLENMESI

Peygamberimiz hazreti Hatice adına ticaret yaparken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Peygamberimizdeki harikulade halleri görmüş ve yardımcısı Meysele ile Peygamberimize evlilik teklif etmişti. Peygamberimiz bu teklifi kabul ederek Kureyşlilerin en soylu kadınlarından olan hazreti Hatice ile evlendi.

PEYGAMBERIMIZIN COCUKLARI

Peygamberimizin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hazreti Haticeden[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]iki erkek çocuğu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]dört kız çocuğu doğmuştur Isimleri şöyleydi: Kasim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Abdullah[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Zeynep[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Rukayye [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Ümmü Külsüm[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Fatima ve Cariyesi Mısırlı Maria`dan doğan Ibrahim`dir.

KABENIN KUREYŞILERCE YENIDEN YAPILISI VE PEYGAMBERIMIZIN HAKEMLIGI

Bir Kadın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kabe Hareminde buhurdanlıkta Öd ağacı yaktığı sırada [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] buhurdanlıktan sıçrayan bir kıvılcımdan Kâbenin kat kat olan örtüsü tutuşup tamamı ile yanmış[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu yüzden duvarlar da her taraftan gevşeyip çatlamış bulunuyordu. Zaman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zaman sahilden gelen sel baskınları ilede Kâbenin tabanı ve duvarları da iyice yıkılacak duruma gelmişti.
Bunun icin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Kureysliler Kabenin duvarlarını onarıp sağlamlaştırmak ve üzerinede[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]tavan çatmak istiyorlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]fakat[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yıkmağa kalkarlarsa azaba ugrayabileceklerinden korkuyorlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]aralarinda meşvere ediyorlardı.
Am bu sırada Rum tüccarlarından birisine Ait olan inşaat malzemesi yüklü bir gemi Cüdde sahillerinde parcalandi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]bunu fırsat bilen Kureyşliler aralarında yardımlaşarak bu batan gemiden Kabe inşaası için gerekli malzemeleri almış oldular.Ve Kâbenin inşaatına başladılar.
Hacerül Esved taşı yerine konulacağı zaman kabileler [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]birbirleriyle anlaşamadılar. Hatta işi okadar ilerlettiler ki aralarında kavga yapmaya çok az bir zaman kaldı. Kureyşiler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bu iş üzerinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dört veya beş gece durdular. Sonra Kureyşin yaşlılarından Ebu Ümeyye b. Mugire bir teklifte bulundu;
Teklifine göre [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]mescidin kapısından giren ilk kişi bu taşı koymak için hakem olacaktı. Bütün kavmin uluları bu teklifi kabul ettiler.
Tam bu sırada peygamberimiz içeri girdi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bütün kureyşliler el çırparak El-Emin`in hakemligine razıyız dediler.
Peygamberimiz de hakemlik yaparken bütün kabilelerden birer kişi alarak Hacerul Esved-i bir beze koydurdu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ve onu konulacak yere getirttikten sonra besmele çekerek kendi elleriyle Hacerul-Esvedi yerine koymuş oldu.

HaZzAn 27 December 2008 13:55

Cvp: Hz. Muhammed (s.a.v)
 
PEYGAMBERIMIZIN BABASI HZ.ABDULLAH

Peygamberimizin babası Hz. Abdullah Kureyş’in ileri gelen delikanlılarından idi. Güzel yüzlü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]iki gözü arasında peygamberlik nurunu taşıyordu.Mekkenin bütün genç kızları onunla evlenmek için can atarlardı.Babasına o kadar itaatliydi ki babasının izinden hiç çıkmazdı.Hatta birinde babası Abdulmuttalip Allaha dua etmiş ve ``Allahım eğer bana on erkek evladı verirsen onlardan birini senin için kurban edeceğim``demiş [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]on evladı olunca da Allaha verdiği sözü tutmak için oğlu Abdullahı kurban etmek istemiştir.Oğlu Abdullah babasına itiraz etmemiş ve boyun eğmiştir Etraftan yapılan eleştirilerle oğlunu kurban etmekten vaz geçmiş onun yerine 100 Adet Deve kurban etmiştir. Hz. Abdullah hz. Amine ile evlendikten Kısa bir müddet sonra gittiği ticaret kervanından dönerken yolda hastalandı. Medine’de dayısı Beni Adiy bin. Neccarin yanında bir ay hasta aldıktan sonra vefat etti.Hz. Abdullah vefat ettiği zaman Peygamberimiz henüz Anne karnında altı aylıktı.
PEYGAMBERIMIZIN SÜT ANNEYE VERILISI

Yeni doğan çocukları süt anneye vermek; Kureyş ve sair Arap eşrafının adeti idi.
Bu da; kadınların kocaları ile daha iyi meşgul olmalarını ve çocuklarında [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]özellikle [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]havasının güzelliği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] rutubetinin azlığı ve suyunun tatlılığı ile tanınan yerlerde yasayan şerefli kabileler arasında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sağlam vücutlu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]siki etli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cesaretli yetişmelerini ve düzgün[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] pürüzsüz konuşmayı öğrenmelerini sağlamak içindi.
Mekke çevresinde ve Harem içinde oturan kabilelerden Süt annesi olanlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her yıl iki defa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaz ve güz olmak üzere Mekke`ye gelirler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]çocukları alıp ***ürürlerdi.
Peygamber efendimizi(A.S) Ben`i Sa`d b.Bekr kabilesinden Süt annesi Halime hatun ***ürdü.
Peygamberimizin Süt kardeşleri şunlardır::
Abdullah b. Haris[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Üneyse binti.Haris[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Şeyma bint-i Haris.
Peygamberimizi Yetim olduğu için Arap kadınları kabul etmemiş; sadece kabilesine ***ürecek çocuk bulamayan Halime[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eli bos gitmemesi için peygamberimizi kabul etmişti.Peygamberimizi aldıktan sonra Halime ve Ailesinin yaşam tarzı bir anda değişti.
Bunlardan bazılarını Halimenin dilinden dinleyecek olursak; Halime Hatun der ki;`` İçinde bulunduğumuz kuraklık ve kıtlık yılında hiç bir şeyimiz kalmamıştı. Ben[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kır merkebimin üzerinde idim.Yanımızda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaşlı bir devemiz vardı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]bize bir damla süt vermiyordu.
Üzerinde bulunduğum merkebin ağır yürümesi yol arkadaşlarımı çileden cıkartıyordu.Nihayet Mekke’ye varıp emdirilecek oğlan çocukları aramaya başladık. İçimizden hiç bir kadın Muhammedi almak istemiyor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ondan uzak duruyorduk. Çünkü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bizler emdireceğimiz çoçuğun babasından bahisse kavuşmayı ve ondan armağanlar almayı bekliyorduk.
Bir ara Muhammed in dedesi Abdulmuttaliple karşılaştım[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]bana; İsmin nedir ?diye sordu.
Halime dedim. Bana;Ey Halime! Benim yanımda bir yetim çocuğum var onu emzirmek için Beni Sa`d kabilesi kadınlarına teklif ettim öksüz olduğu için kabul etmediler. Sen kabul eder misin? Ben [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]``bana biraz müsaade ette kocama bir danışayım``dedim.
Hemen kocamın yanına döndüm[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ona haber verdim. Kocam izin verince Muhammedi aldım.
Muhammed bize gelince[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]evimiz öyle bereketlendi ki kocam la hayretler içinde kaldik.Sütü çekilmiş olan devemizde sütler fazlaca akmaya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zayıf olan merkebimizi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]yolda başka hiç bir binek hayvan geçememeğe[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]davarlarımıza inen süt hiç bir davara inmemeye başladı.
Peygamberin Çocukluğu daha değişikti. Daha iki Aylık iken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]her tarafa yuvarlanmaya çalışıyordu.Üç Aylık olunca Day durmaya çalışıyordu.Dört Aylık olunca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] duvara tutunup yürüyordu.Beş Aylık olunca bir yere tutunmadan yürüyebiliyordu.Altı Ayı tamamlayınca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yürümeyi hızlandırmıştı.Yedi Aylık iken her tarafa gidebiliyor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]koşabiliyordu. Sekiz Aylık iken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]konuşuyor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]konuşulanı anlayabiliyordu.On Aylık iken Ok atabiliyordu. İki Yılı doldurduğu zaman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]oldukça[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iri ve gösterişli bir çocuk olmuştu.Onu Annesine ***ürdük[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Amma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]biz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Onun yüzünden gördüğümüz hayır ve bereketten dolayı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Yanımızda bir müddet daha tutmaya çok istekli bulunuyorduk.

HZ.AMINENIN MEDINE ZIYARETI VE VEFATI

Hz. Amine Peygamberi de yanına alarak Medine’deki Neccar oğullarından olan Dayılarını ziyarete gitti. Orada peygamberle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir ay kadar misafir oldular.
Yahudi kavmi peygamberimizi orada görünce onu devamlı kontrol edip hal ve hareketlerine dikkat ediyorlardı. Hz. Amine Yahudilerin Peygamberimiz hakkında takındıkları tavırlardan korkmaya başladı Ve acilen Mekke ye dönmek için yola koyuldular.
Hz. Amine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Mekke’ye gelirken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yolda hastalanıp Evba köyünde durakladi.Başucunda duran Peygamberimizin yüzene baktı.Sonra da söyle hitap etti:
``Ey çekilen dehşetli ölüm okundan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Allah in lutfu ve yardımı ile yüz deve karşılığında kurtulan zatin oğlu!Allah[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Seni[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]mübarek ve devamlı kilsin! Eğer rüyada gördüklerim doğru çıkarsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Sen Celal ve bol ikram Sahibi tarafından[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Adem oğullarına helal ve haramı bildirmek üzere gönderileceksin! Allah[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Seni milletlerle birlikte devam edip gelen putlardan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] putperestlikten de[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] esirgeyecek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]alıkoyacaktır.
Her canlı varlık ölecektir. Bende öleceğim.Fakat temelli anılacağım Çünkü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] temiz bir oğul doğurmuş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]arkamda hayırlı bir anı bırakmış bulunuyorum demiştir.
Ve hz. Amine Ebva da vefat etti.Hazret-i Amine vefat ettiğinde 30 yaşlarında idi.
Dünyada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]böylece Babasız ve Annesiz kalan Peygamberimizi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]yüce Allah[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]hamisiz bırakmadı: Önce dedesi Abdulmuttalibin yanında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sonra da amcası Ebu Talib-in yanında kaldı. Peygamberimiz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sekiz yaşına kadar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Dedesi Abdulmuttalibin yanında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]sekiz yaşından sonra da Amcası Ebu Talib-in yanında kaldı.

Siyah 27 December 2008 13:58

Cvp: Hz. Muhammed (s.a.v)
 
eline saglık Kardeş.

HaZzAn 27 December 2008 14:09

Cvp: Hz. Muhammed (s.a.v)
 
TeşekkürLer Ederim :)yabancı değilim ZamBaK ım:D:D:D

Siyah 27 December 2008 16:45

Cvp: Hz. Muhammed (s.a.v)
 
peki tamam. .)

HaZzAn 29 December 2008 11:24

Cvp: Hz. Muhammed (s.a.v)
 
PEYGAMBERIMIZIN TICARET HAYATINA ATILISI

Kureyşliler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öteden beri ticaretle uğraşırlardı. Ticaretle uğraşmayanların ise[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ellerinde hiç bir şeyleri bulunmazdı. Peygamberimizin de[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hazreti Hatice hesabına ticarete başlamadan önce[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ticaretle uğraştığı olmuştur. Nitekim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Said b.Ebu Saib[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Islamiyetten önce Peygamberimizin ticaret ortağı idi.Peygamberimizin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ticaret yapmak için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sermayesi olmadığından[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]hazreti Hatice peygamberimizi ücretle tuttu ve Kureyşilerden tuttuğu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] başka bir zatıda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Peygamberimizin yanına kattı. Hazreti Hatice yapacağı her sefer için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Peygamberimize[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ücret olarak genç ve yiğit birer erkek deve veriyordu. Peygamberimiz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Hazreti Hatice`nin ticaret Malını Şam`a ***ürmek için [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ilk defa dört tane erkek ve genç deveye anlaştılar. Peygamberimizle Kervan halkı Şam`a gitmek için yola koyuldular: Şam topraklarından Busraya vardıklarında peygamberimiz orada getirdiği bütün malları çok karlı bir şekilde satıp alacaklarını aldıktan sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Mekke’ye yardımcısı olan Meysele ile birlikte geri döndü.

PEYGAMBERIMIZIN EVLENMESI

Peygamberimiz hazreti Hatice adına ticaret yaparken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Peygamberimizdeki harikulade halleri görmüş ve yardımcısı Meysele ile Peygamberimize evlilik teklif etmişti. Peygamberimiz bu teklifi kabul ederek Kureyşlilerin en soylu kadınlarından olan hazreti Hatice ile evlendi.

PEYGAMBERIMIZIN COCUKLARI

Peygamberimizin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hazreti Haticeden[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]iki erkek çocuğu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]dört kız çocuğu doğmuştur Isimleri şöyleydi: Kasim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Abdullah[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Zeynep[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Rukayye [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Ümmü Külsüm[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Fatima ve Cariyesi Mısırlı Maria`dan doğan Ibrahim`dir.

KABENIN KUREYŞILERCE YENIDEN YAPILISI VE PEYGAMBERIMIZIN HAKEMLIGI

Bir Kadın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kabe Hareminde buhurdanlıkta Öd ağacı yaktığı sırada [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] buhurdanlıktan sıçrayan bir kıvılcımdan Kâbenin kat kat olan örtüsü tutuşup tamamı ile yanmış[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu yüzden duvarlar da her taraftan gevşeyip çatlamış bulunuyordu. Zaman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zaman sahilden gelen sel baskınları ilede Kâbenin tabanı ve duvarları da iyice yıkılacak duruma gelmişti.
Bunun icin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Kureysliler Kabenin duvarlarını onarıp sağlamlaştırmak ve üzerinede[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]tavan çatmak istiyorlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]fakat[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yıkmağa kalkarlarsa azaba ugrayabileceklerinden korkuyorlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]aralarinda meşvere ediyorlardı.
Am bu sırada Rum tüccarlarından birisine Ait olan inşaat malzemesi yüklü bir gemi Cüdde sahillerinde parcalandi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]bunu fırsat bilen Kureyşliler aralarında yardımlaşarak bu batan gemiden Kabe inşaası için gerekli malzemeleri almış oldular.Ve Kâbenin inşaatına başladılar.
Hacerül Esved taşı yerine konulacağı zaman kabileler [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]birbirleriyle anlaşamadılar. Hatta işi okadar ilerlettiler ki aralarında kavga yapmaya çok az bir zaman kaldı. Kureyşiler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bu iş üzerinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dört veya beş gece durdular. Sonra Kureyşin yaşlılarından Ebu Ümeyye b. Mugire bir teklifte bulundu;
Teklifine göre [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]mescidin kapısından giren ilk kişi bu taşı koymak için hakem olacaktı. Bütün kavmin uluları bu teklifi kabul ettiler.
Tam bu sırada peygamberimiz içeri girdi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bütün kureyşliler el çırparak El-Emin`in hakemligine razıyız dediler.
Peygamberimiz de hakemlik yaparken bütün kabilelerden birer kişi alarak Hacerul Esved-i bir beze koydurdu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ve onu konulacak yere getirttikten sonra besmele çekerek kendi elleriyle Hacerul-Esvedi yerine koymuş oldu.


Saat: 02:46

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2