Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Biyografiler (https://seversintabi.com/biyografiler/)
-   -   Lucy Liu (https://seversintabi.com/biyografiler/22907-lucy-liu.html)

HaZzAn 29 December 2008 12:02

Lucy Liu
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Lucy Liu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1968 doğumlu Çin asıllı Amerikalı sinema oyuncusu. 1998-2002 yılları arasında yayınlanan televizyon dizisi Ally McBeal’da (Avukatlar) canlandırdığı Ling Woo karakteri ile ve 2000 yapımı Charlie’s Angels (Charlie’nin Melekleri) adlı filmle tanınan Lucy Liu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Asya ve Amerikan kültürünün iyi bir karışımı.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Lucy Alexis Liu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2 Aralık 1968’de Queens[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] New York’ta üç çocuklu Çinli göçmen bir ailenin ikinci kızları olarak dünyaya geldi. Amerika’ya göç etmeden önce babası inşaat mühendisi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] annesi ise biyokimyacıydı. Henüz 11 yaşındayken bir pijama fabrikasında çalışan Lucy Liu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] arta kalan zamanlarını eğitimine ayırdı ve Stuyvesant High School’dan mezun olduktan sonra 1986’da New York Üniversitesi’ne başladı. Ancak bu okulda aradığını bulamayan ünlü aktris bir yıl sonra Ann Arbor’daki Michigan Üniversitesi’ne geçti ve bu okulda Çin Dili ve Kültürü eğitimi alarak 1990 yılında mezun oldu.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]




Üniversite yılları boyunca tiyatro[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dans ve şan dersleri alan Lucy Liu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] oyunculuk kariyerine mezun olduğu
Michigan Üniversitesi’nde 1989 yılında düzenlenen Alice in Wonderland (Alice Harikalar Diyarında) adlı oyundaki rolle başladı. Mezuniyetinin ardından[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendini tiyatro oyunculuğunda geliştirmek isteyen Liu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aldığı derslerin masraflarını karşılayabilmek için üç farklı işte birden çalıştı.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Televizyondaki kariyerine
NYPD Blue[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Erin Brockovich[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] X-Files ve Seinfeld gibi popüler dizilerdeki küçük rollerle başlayan Lucy Liu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1996 yılında Bang[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] The Cell ve Guy adlı filmlerde rol aldı. Aynı yıl City of Industry adlı filmdeki Cathi Rose rolü için bir ay Los Angeles’daki bir gece kulübünde striptiz yaptı. 1998 yılında milyonlarca insan tarafından tanınmasını sağlayan rol ise Ally McBeal adlı dizide[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Liu’nun güçlü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dürüst ve sözünü esirgemeyen bir kadın olarak tanımladığı Ling Woo karakteri oldu.
Televizyondaki başarısı 1999 yapımı
Payback’in kapılarını açtı ve Liu bu filmde Mel Gibson’la birlikte rol aldı. Lucy Liu’nun yine aynı yıl içinde görev aldığı diğer film ise[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Woody Harrelson ve Antonio Banderas’la birlikte kamera karşısına geçtiği Play It To the Bone (Ölümüne Kadar) oldu. Çinli Prenses Pei-Pei’yi canlandırdığı 2000 yapımı Shangai Noon filmiyle beyaz perdedeki yerini sağlamlaştıran Lucy Liu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2000 sonbaharında da Cameron Diaz ve Drew Barrymore’la birlikte Charlie’s Angels’da (Charlie’nin Melekleri) rol aldı.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


2002 yılında Ballistic: Ecks vs. Sever adlı yapımda yeniden
Antonio Banderas’la başrolleri paylaşan Lucy Liu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir yıl sonra Charlie’s Angels: Full Throttle’de izleyici karşısına çıktı. Ayrıca Quentin Tarantino’nun 2003 yapımı Kill Bill 1 ve 2004 yapımı Kill Bill 2 filmlerindeki O-Ren Ishii
“Tamamıyla özgürüm. Planlarım arasında evlilik yer almıyor. Hatta birisiyle birlikte yaşamayı bile düşünmüyorum.” Diyen Lucy Liu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2003 yılında beraber olduğu sevgilisi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] oyun yazarı Zach Helm’den 2005 yılında ayrılmıştı. Belinin üzerinde bir kaplan dövmesi bulunan ve akıcı şekilde Mandarin Çincesi ve İtalyanca konuşabilen Lucy Liu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] akordeon çalmayı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ata binmeyi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kayak ve kaya tırmanışı yapmayı seviyor; ayrıca Fransızca ve Japonca dersi alıyor.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saat: 03:00

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2