Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Biyografiler (https://seversintabi.com/biyografiler/)
-   -   Ernesto Che Guevara (https://seversintabi.com/biyografiler/2486-ernesto-che-guevara.html)

cix 18 October 2008 07:44

Ernesto Che Guevara
 
Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
Ernesto Guevara, kısaca Che Guevara ya da el Che, ([Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]doğum tarihi - [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]), Arjantin doğumlu [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] politikacı ve dönemin [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gerillaları ile [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] lideri.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eğitimi alırken [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]’yı baştan başa dolaştı ve bu sayede birçok insanın karşı karşıya kaldığı yoksulluğu doğrudan gözlemleyebildi. Bu deneyimler sonucunda bölgedeki ekonomik eşitsizliği ortadan kaldırmanın tek yolunun devrim olduğuna ikna olarak [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]’i incelemeye başladı ve Başkan [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'ın önderliğinde [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]’nın sosyal devrimine katıldı.
Bir süre sonra [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yılında [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]’da yönetimi ele geçiren [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]’nun askerî nitelikli [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]’nin bir üyesi oldu. Yeni hükümette çeşitli önemli görevlerde bulunduktan, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] savaşı teorisi ve uygulamaları üzerine makaleler ve kitaplar yazdıktan sonra diğer ülkelerdeki devrimci hareketlere katılmak üzere 1965 yılında Küba’dan ayrıldı. İlk olarak [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]’ya (sonraları [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]) daha sonra da [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]’nin ortak operasyonu sonrası yakalanacağı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]’ya gitti. Guevara [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]’de [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yakınlarındaki [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]’da [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]’nun elinde iken öldürüldü. Son saatlerinde yanında bulunanlar ve onu öldürenler, yargısız infaz sonucu öldürüldüğüne tanıklık etmişlerdir.
Ölümünden sonra Guevara dünya üzerinde [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] devrimci hareketlerin sembolü haline gelmiştir. Guevara’nın [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tarafından çekilen fotoğrafı "dünya üzerindeki en ünlü fotoğraf ve 20. yüzyılın sembolü" olarak nitelenmiştir.[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saat: 12:50

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2