Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Bunları biliyor muydunuz ? (https://seversintabi.com/bunlari-biliyor-muydunuz/)
-   -   Konuşmanın İnsanın Karakterini Ortaya Koyan Önemli Özelliklerden Biri Olduğunu? (https://seversintabi.com/bunlari-biliyor-muydunuz/28102-konusmanin-insanin-karakterini-ortaya-koyan-onemli-ozelliklerden-biri-oldugunu.html)

haktan 11 January 2009 09:38

Konuşmanın İnsanın Karakterini Ortaya Koyan Önemli Özelliklerden Biri Olduğunu?
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Konuşmanın İnsanın Karakterini Ortaya Koyan Önemli Özelliklerden Biri Olduğunu…

Konuşma, kötü huylu, art niyetli veya ikiyüzlü insanları deşifre ettiği gibi, güzel ahlaklı, iyi huylu, inançlı insanların tanınmasında da önemli bir ölçüdür. Kalbinde halis imanı yaşayan biri doğal olarak "Müslümanca" konuşur. "Müslümanca konuşmak" insanın samimiyetini, Allah'a olan sevgisini, bağlılığını, saygı dolu korkusunu ortaya koyan önemli mümin alametlerindendir. Dolayısıyla bu üslup farklılığı inananlarla inkar edenleri birbirlerinden ayıran en temel özelliklerden biridir. "Allah'a çağıran, salih amelde bulunan ve: "Gerçekten ben Müslümanlardanım" diyenden daha güzel sözlü kimdir?" (Fussilet Suresi, 33) ayetiyle bildirildiği gibi, dünyada en güzel sözle konuşan insan, "Müslümanca konuşan"dır.

Yaşayan Semender Fosilinin, Evrim Teorisini Yalanladığını…

Allah kusursuzca vareden, mutlak ve tek Yaratıcımızdır. Yeryüzünde hala yaşamını devam ettiren ya da soyu tükenmiş olan tüm canlılar Allah'ın kusursuz yaratışının eserlerindendir. Bugün bulunan fosiller bu canlıların yüzyıllardır hiçbir değişiklik geçirmeden Rabbimizin yarattığı halleriyle kaldıklarını gösterir.

2001 yılının Mart ayında, Nature dergisi, BBC ve CNN gibi basın kuruluşlarında yayınlanan bir haberde, Çin'de 150 milyon yıllık semender fosillerine rastlandığı belirtildi. Amerikan Doğa Tarihi Müzesi araştırmacıları Shubin ve Ke-Qin Gao tarafından bulunan fosil yatağı her yaştan semender fosilini barındırıyor. Araştırmacıların yaptıkları açıklamaya göre, bu fosillerin en çok dikkat çeken yönü, günümüz semenderleri ile aynı özelliklere sahip olmaları, yani 150 milyon yıldır hiçbir değişikliğe uğramamaları.

Araştırmacılardan paleontolog Shubin bu konuda şunları söylüyor:

"İster evinizin yakınındaki ormanda bir kayanın altındaki bir semendere, ister Çin'de 150 milyon yıllık bir semendere bakın, her ikisinin de aynı olduğunu göreceksiniz. Aslında büyük ölçüde benzerler - bilek kemikleri, kafataslarının şekli, küçük detayların hepsi aynı."

Hücrenin Ancak Bütün Elemanları ve Özellikleri Tam Olduğunda Faaliyet Gösterebileceğini…

Allah yarattığı herşeyi işlevini eksiksiz yerine getirecek bir kusursuzlukla yaratır. Gözümüzü nereye çevirirsek Rabbimizin yaratışındaki bu mükemmellikle karşılaşırız. İngiltere Kraliyet Kimya Derneği'nin bir üyesi olan kimyacı Prof. David Rosevear, hücrenin bir bütün olarak var olduğunda işlev göreceğinden şöyle bahsetmektedir:

"Moleküler biyolojinin ilerlemesiyle birlikte, Oparin ve Haldane zamanından beri, hücre artık basit olarak görülmüyor. Canlı hücre zarı, belli bileşiklerin hücrenin içine alınmasını veya hücreden dışarı çıkmalarını sağlar. Hücre zarı basit bir yarı-geçirgen zar değildir. Hücrelerin içinde tüm canlının yapısı ve fonksiyonları ile ilgili bilginin saklandığı nükleik asitler bulunmaktadır. Ayrıca hücrede proteinleri üreten ribozomlar bulunur. Bu proteinler nükleik asitlerin kompleks mekanizmasının yapılmasında kullanılır ve çok sayıdaki çeşidi ile her birinin özel bir işlevi vardır. Hücrede ayrıca enerji (ATP) üreten mitokondri bulunmaktadır. Bu parçaların her birinin kompleksliği muazzamdır... Bu parçalar tek başlarına var olamazlar, hücre de bunlardan birinin eksikliğinde var olamaz... Bu nedenle hücrenin, en başından itibaren, şaşırtıcı derecede kompleks olan ve birbirlerine bağımlı tüm parçaları ile birlikte var olması gerekir. Parçaların milyonlarca yıl içinde aşama aşama bir araya gelmesi ile oluşması -evrimleşmesi- mümkün değildir


Saat: 10:43

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2