Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Çiçekler Hakkında Herşey (https://seversintabi.com/cicekler-hakkinda-hersey/)
-   -   Karakışı Bahara Çeviren Çiçek (https://seversintabi.com/cicekler-hakkinda-hersey/33033-karakisi-bahara-ceviren-cicek.html)

ceyLin 26 January 2009 21:44

Karakışı Bahara Çeviren Çiçek
 
Karakışı bahara çeviren çiçek
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Doğada kendiliğinden yetişiyor. Karakışın bahar rengi onlar...
Doğada kendiliğinden yetişmesinin yanı sıra son yıllarda kültür bitkisi olarak da yetiştirilen nergis çiçekleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kış ortasında baharı yaşatıyor.

Mersin'in Anamur ilçesinin yüksek kesimlerinde doğayı beyaza bürüyen nergis çiçekleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kokusuyla olduğu kadar görüntüsüyle de bahar özlemini gidermeye yetiyor.

''Karakışları bahara çeviren çiçek'' olarak tanımlanan nergis çiçekleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] en önemli etken maddesi uçucu yağlar olması nedeniyle dalından koparılsa bile haftalarca kokusunu muhafaza edebiliyor.

Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Atabay Düzenli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] nergis çiçeklerinin Türkiye'de bilinen 9 türü bulunduğunu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bunlardan 1 ya da 2'si dışında tamamının kültür ortamında yetiştirilebildiğini belirterek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Her yıl eylül ayında itibaren çıkmaya başlayan nergis çiçekleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çeşidine göre mayıs sonuna kadar doğayı süslemeye devam ediyor'' dedi.

Prof. Dr. Düzenli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] nergisi diğer çiçeklerden ayıran yoğun kokusunun uçucu yağlardan kaynaklandığını belirterek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Nergisler süs bitkisi olmasının yanı sıra parfüm ve kozmetik sektörünün de ana hammaddelerinden birini oluşturuyor. Nergisler tıbbi yönden de yoğun olarak değerlendiriliyor.''



Saat: 11:24

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2