Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Çiçekler Hakkında Herşey (https://seversintabi.com/cicekler-hakkinda-hersey/)
-   -   Mevsimlik çiçek bakımı... (https://seversintabi.com/cicekler-hakkinda-hersey/59567-mevsimlik-cicek-bakimi.html)

Yorgun Yürek 20 June 2009 02:05

Mevsimlik çiçek bakımı...
 
Her dönemin kendine özgü renkleri bulunmaktadır. Kışın kar altında açan hercailer[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sonbaharda sıklamenler ve kasımpatları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kış başında çuhalar bahçemize canlılık verirler. İlkbaharla beraber doğanın uyanışı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tabiatın canlanması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] farklı mevsimlik ve perenniallerin çiçeklenmesiyle bahçemiz görsel olarak bir tablo haline dönüşür.

Genel olarak mevsimlik bitkilerin ana bakımları bellidir. Öncelikle dikimini yapacağınız yetiştirme ortamının toprağın kaliteli olması torf+gübre+humus karışımı veya iyi bir bahçe toprağında olması gerekmektedir. İkinci olarak dikim öncesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] toprakta özellikle de yazın dana burnu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] salyongoz ve sümüklü böceklere karşı salyangosit veya molluskisit ilaçlaması yapılmalıdır.

Dikimden sonra can suyu bolca verilmeli. Her bitkinin kendi özelliğine göre gölge veya güneşe dikimi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yine kendi özelliğine göre dikim aralığında dikilmesi gerekir. Bundan sonraki süreçte önemli olan düzenli sulama ve bol çiçek için düzenli gübreleme programıdır.


Saat: 15:36

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2