Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Damak Tadınız (https://seversintabi.com/damak-tadiniz/)
-   -   AlevLi Kuzu Böbreği (https://seversintabi.com/damak-tadiniz/15399-alevli-kuzu-bobregi.html)

ceyLin 8 December 2008 20:54

AlevLi Kuzu Böbreği
 
MALZEMELER
12 Kuzu Böbreği (temizlenip ortadan ikiye bölünerek hazırianmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
1 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1/4 Su Bardağı Kırmızı Şarap
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/4 Su Bardağı Konyak
125 gr (1/2 su bardağı) Krema
1 Çorba Kaşığı Taze Soğan (ince kıyılmış)


HAZIRLANIŞI
Oldukça kolay ve güzel bir yemek olan alevli kuzu böbreklerini haşlanmış patates ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz.
Büyük bir tavada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tereyağ ve zeytinyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] böbrekleri koyup 2-3 dakika[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] pembeleşmeye başlayıncaya kadar kızartınız. Delikli kepçeyla böbrekleri bir tabağa alıp sıcak kalmalarını sağlayınız. Tavadaki yağa soğanı ekleyip 5-6 dakika[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] pembeleşinceye kadar pişiriniz. Böbrekleri yeniden tavaya koyarak hardal[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] un[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tuz ve biberi ekleyiniz. Ateşin altını açıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz.
Ateşin altını kısarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kırmızı şarap ve limon suyunu ekleyip sürekli karıştırarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 5-6 dakika daha pişiriniz.
Bu arada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir tavada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] konyağı hafif ateşte[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iyice sıcak oluncaya. kadar ısıtınız. Konyağı böbreklerin üstüne döküp kibrit çakınız. Alevler dininceye kadar tavayı hafif hafif sallayınız.
Kremayı katıp iyice karıştırıp 1-2 dakika daha pişiriniz. Tavayı ateşten alıp böbrekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız. Taze soğanları serpip yemeğinizi servis ettiniz.


Saat: 09:34

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2