Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Damak Tadınız (https://seversintabi.com/damak-tadiniz/)
-   -   Bezeli Çilekli Pasta (https://seversintabi.com/damak-tadiniz/15405-bezeli-cilekli-pasta.html)

ceyLin 8 December 2008 21:00

Bezeli Çilekli Pasta
 
MALZEMELER
Beze malzemesi için:
6 adet yumurtanın akı
300 gr. toz şeker
30 gr. nişasta (4 silme yemek kaşığı)
400 gr sütsüz çikolata

İç ve üstünün malzemesi:
500 gr. taze çilek
4 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı soğuk süt
3 poşet toz krem şanti

HAZIRLANIŞI
Öncelikle toz halindeki krem şantiyi katılaşana dek sütle çırpıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] buzdolabında bekletelim. Üç ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üzerlerine kelepçeli kalıp yardımıyla yuvarlaklar (yaklaşık 25-26 cm. çapında) çizelim. Yumurta akı ve şekeri derin bir kaba koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iyice katılaşıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bembeyaz ve yumurta karı oluşana kadar çırpalım. Sonra nişastayı üzerine serpip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir kaşık yardımı ile çırpmadan şöyle bir karıştıralım.
Beze karışımının 1/3?ini krema sıkma torbasına veya bir köşesi kesik bir naylon poşete doldurup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] işaretlediğimiz yuvarlakların üzerlerine ortadan başlayarak spiral şeklinde sıkalım. Bezeleri 10 dakika önceden ve 100 derecede ısıtılmış fırında 1[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]5-2 saat pişirelim. 1 saat geçince alttaki tepsiyi üste[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üsteki tepsiyi alta geçirelim. Pişirme süresinin sonunda fırının kapağını aralayıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] soğumaya bırakalım.
Öte yandan çikolatayı elimizle ufalayıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ufak bir tencereye koyalım ve kısık ateşte eritelim. Bezeleri yağlı kağıtlardan ayırıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her iki yüzüne erimiş çikolata sürelim. Bir bezeyi pasta tabağına alıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] daire çizmek için kullandığımız 26 cm. çapındaki kelepçeyi etrafına geçirelim.
500 gr. çileği pudra şekeriyle karıştırıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çatalla iyice ezelim. Krem şantinin 1 su bardağı kadarını süslemek için ayırın. Ezdiğimiz çilekleri bir çatal yardımıyla krem şantiye ekleyip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karıştıralım. Çilekli karışımın yarısını kelepçenin içindeki bezenin üstüne sürelim. 2 bezeyi üstüne koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hafifçe bastıralım. Kalan çilekli krem şantiyi onun üzerine sürüp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] son bezeyi de üstüne oturtup hafifçe bastıralım. Pastayı 4-5 saat derin dondurucu da bekletelim.
Servis yapmadan önce[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] pastanın etrafındaki kelepçeyi çıkaralım. Kalan krem şantiyi pastanın üstüne sürüp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] frambuaz ve varsa rende çikolatayla süsleyelim. Pastayı keserken bezenin dağılmaması için tırtırlı bıçak kullanın. Yoksa beze kolayca dağılır. Ama servisten önce 15 dakika kadar pastanın çözülmesini bekleyin.


Saat: 10:26

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2