Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Damak Tadınız (https://seversintabi.com/damak-tadiniz/)
-   -   Dost ve Düşman Yiyecekler (https://seversintabi.com/damak-tadiniz/70244-dost-ve-dusman-yiyecekler.html)

Syst3m 17 August 2009 11:43

Dost ve Düşman Yiyecekler
 
Aşağıdaki liste[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hayatında uzak durmanız ve rahatça yiyebileceğiniz gıdalar hakkında size bilgi verecek. Dost kısmında yer alanları sofranızdan eksik etmeyin. Düşman olanları ise evinize sokmayın.
Dost ve Düşman Yiyecekler

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Dost Besinler:
Et: Et yemenin normalde bir zararı yoktur. Bu nedenle eğer bir et severseniz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] et yemeği bırakmanıza gerek yok. Yağsız kuzu ve dana eti iyi seçeneklerdir. Haftada 200 gr bonfile büyüklüğünde etten fazlasının ise zararlı olduğunu unutmayın.
Kümes Hayvanları: Çok yağlı ve derisini yemediğiniz sürece ete göre daha fazla tüketebilirsiniz. Un utmamanız gereken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] derisi çok yağlı olduğu için kolesterolü yükselttiğidir.
Meyve ve Sebze: Günde iki öğün meyve ve sebze yemelisiniz. Eğer meyve ve sebzeden hoşlanmıyorsanız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bunları sevdiğiniz diğer yiyeceklerle karıştırmayı deneyin.
Salatalar: Günde bir kez yene salatanın dışında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tercihen yemeklerden önce yenen bir salatayla mucizeler yaratabilirsiniz. Her gün mutlaka salata yemeğe özen gösterin. Sabah kahvaltılarında da salatalık-domates yiyebilirsiniz. Eğer salatanızı sossuz yiyemiyorsanız light yoğurt veya limon kurtarıcınız olabilir. 2 kaşık zeytinyağı da ilave edebilirsiniz.
Fındık: Protein kaynağı olan fındığı avuçlar dolusu yemenizi önermiyoruz. En uygunu badem[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ceviz ve fındığı karıştırıp yemek. Eğer diyet yapıyorsanız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 3’er adeti geçmeyin.

Düşman Besinler:
Abur Cubur: Cips[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şekerler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çikolatalar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bisküviler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tatlılar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kısaca tüm atıştırmalıklar.Hayvansal Yağlar: Hayvansal yağ tüketimini azaltmak için önerimiz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tereyağı yerine soya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ayçiçeği veya zeytinyağı kullanmanız.
Şeker: Şekerin yerini tutabilecek başka şeyler kullanmayı deneyin. Örneğin sütü şekersiz içemiyorsanız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bal ekleyin.
Asitli İçecekler: Olabildiğince uzak durmaya çalışın. Suyu her zaman tercih edin.
Meyve Suyu: Şekersiz ve %100 doğal meyve sularını tercih ederseniz sorun yok ama diğerlerinden uzak durun.
Kahve: Çok kahve içenlerin bel çevresinin ne kadar genişlediği ortada. Kahveyi sınırlandırın.
Nişastalı Yiyecekler: Hepsi zararlı değil. Makarna[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] patates ve pirinç makul ölçülerde yenebilir. Ancak üstüne konan soslar için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Yer elması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yulaf ezmesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] fasulye ve mercimek tüketmenizi tavsiye ediyoruz.
Unlu Yiyecekler: Beyaz ekmek yerine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kepekli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çavdar veya doygun ekmekleri tercih etmelisiniz. Kek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] börek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] pasta gibi ürünleri ya hiç yemeyin veya tadımlık yiyin. En çok kilo aldıran gıdaların başında unlu yiyecekler geliyor.


Saat: 06:26

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2