Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dedikodu Kazanı (https://seversintabi.com/dedikodu-kazani/)
-   -   Neler "aldatma" kapsamına giriyor? (https://seversintabi.com/dedikodu-kazani/70128-neler-aldatma-kapsamina-giriyor.html)

Syst3m 16 August 2009 23:56

Neler "aldatma" kapsamına giriyor?
 
Günümüz şartlarında aldatmanın tanımı biraz karıştı. Kızların özgür olması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] facebook[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] internet[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sosyal ortamlar ve pek kaynaşık iş ortamları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. İhaneti ve sınırlarını günümüz şartlarında tekrar değerlendiriyoruz.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kadın ya da erkek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. Hiç kimse aldatılmaktan hoşlanmaz. Ancak kişisel tarihimizde küçük ya da büyük[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mutlaka bir aldatma hikâyesi vardır. Söz konusu hikâye; bir başkasını görünce duyulan belli belirsiz heyecandan ve küçük[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zararsız flörtlerden tutun da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir başkası için sevgiliyi ya da eşi terk etmeye kadar geniş bir yelpazede düşünülebilir. Acaba neden bize yapılmasından kesinlikle hoşlanmadığımız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hatta karşı karşıya kaldığımızda korkunç bir bunalıma sürüklendiğimiz bu muameleyi en yakınımıza reva görürüz? Cevabı basit!

İnsanlık tarihi boyunca var olan ihanet gerçeği aslında doğası itibariyle çok eşli bir varlığın tek eşli bir toplum yapısına sağlamaya çalıştığı uyumun kaçınılmaz firesinden başka bir şey değil. Yani mesele tam olarak bir 'reva görme' meselesi sayılmaz. Elbette intikam amaçlı ihanet de sık karşılaşılan bir durum[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] özellikle kadınlar cephesinde. Ancak bu apayrı bir tartışma konusu! Zira bu tür ihanette[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir başkasından etkilenme ya da hoşlanmadan çok[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sevgiliyi ya da eşi cezalandırma isteği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yani karar vererek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] planlı programlı aldatma durumu söz konusu.

Peki ya dışarıdan son derece uyumlu ve mutlu görünen çiftlerden kulağımıza gelen ibret hikâyelerine ne demeli? Demek ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir ilişki yaşarken başka birine ilgi duymak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hatta o kişiyle birlikte olmaya çalışmak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] pek de sıra dışı bir zayıflık değil. Ancak sıradan olması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] başımıza geldiğinde tepki vermeyeceğimiz anlamına da gelmiyor. İhanetle karşı karşıya kalmak her inşam çok üzer[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öfkelendirir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yıpratır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hatta hayata bakış açısını kökten değiştirebilir. Ancak günümüzde başka bir sorunla daha karşı karşıyayız! Neyin ihanet kapsamına girdiğini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hangi davranışı aldatma olarak görüp hangisine hoşgörü göstermemiz gerektiğini belirlememiz gittikçe zorlaşıyor.

Zira özellikle bilgisayar teknolojisinin sunduğu yenilikler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iletişim imkânlarının hem çoğalmasına hem de çeşitlenmesine neden oluyor ve biz ne kadar istersek isteyelim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu imkânların önüne geçemiyoruz. Böylece mesela geçen yüzyılda bir adamın eşini aldatması için başka bir kadınla fiziksel olarak karşı karşıya gelmesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] onunla bizzat tanışması gibi doğal bir önkoşul varken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bugün internet üzerinden sürdürülen iletişim birbirini hiç görmemiş iki insan arasında duygusal bir ilişkinin başlamasına da neden olabiliyor. Ayrıca mesele sadece teknolojiyle de sınırlı değil. Farklı sosyal gruplar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] farklı kadın- erkek ilişkileri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eskiye göre çok daha rahat ifade edilen cinsel eğilimler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] günümüzün hızla değişen yaşam biçimi bir bütün olarak bize yeni ahlaki değerler dayatıyor. En azından bizi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eski birtakım fikirlerimizi yeniden gözden geçirmeye zorluyor.

Kimimiz bu hareketli ortamda prensiplerimize sıkı sıkıya bağlı kalmaya çalışıyoruz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kimimiz ise uyum sağlamak adına bu yeni dünya düzenine daha esnek yaklaşmaya… Kısacası[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir geçiş dönemindeyiz ve ihanette hoşgörü sınırları konusunda kafalar karışık. Yine de[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] neyin aldatma sayılıp neyin sayılmayacağına[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kimi örnekler üzerinden giderek birtakım istatiksel sonuçlarla cevap vermek mümkün. İşte bu örneklerden bazıları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. Bakalım günümüz kadını açık fikirli olmayı hangi noktaya kadar başarıyor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].


Saat: 08:51

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2