Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dedikodu Kazanı (https://seversintabi.com/dedikodu-kazani/)
-   -   Bir Kadın Hastalığı, Mükemmeliyetçilik! (https://seversintabi.com/dedikodu-kazani/70912-bir-kadin-hastaligi-mukemmeliyetcilik.html)

Syst3m 20 August 2009 10:23

Bir Kadın Hastalığı, Mükemmeliyetçilik!
 
Mükemmel olmak konusunda kadınlar erkeklere oranla daha saplantılı. Her zaman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her şeyi tam yapmak ve bu konuda başarı sağlamak hastalıklı bir durum.

Bir Kadın Hastalığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Mükemmeliyetçilik!
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Yaşamında üstüne aldığı rol gereği kadın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çoğunlukla bin parçaya bölünür. Düşünmek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yetiştirmek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] idare etmek gibi gün içinde yapması gereken birçok eylem var. Bütün bu koşuşturmanın içinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendine hata yapma şansı tanımayan kadınlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mükemmel olma hastalığına yakalananlardır.
Mutsuzluk oyununun bana göre bir parçası gibi görünen mükemmeliyetçilik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kadınların kendine zarar vermesinin bir yoludur. Ancak burada ayrımı doğru yapmak gerekir. Yaptığı işi iyi yapmaya çalışan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] titiz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dikkatli ve çalışkan bir kadın ile mükemmel hastalığına yakalanmış kadın birbirlerinden farklıdır.
Bu farkı daha iyi anlamak için bir örnek üzerinden gitmekte fayda var. Bayan mükemmel akşam yemeği için hazırladığı dört çeşit yemeğin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her birinde olağanüstü bir tat ve lezzet yakalayamazsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mesela biraz tuzunu az koyduysa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu kendini hırpalaması ve mutsuz olması için çok geçerli bir sebep olacaktır. Bu olaydan olumsuz etkilenecek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] geceyi kendine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eşine veya çevresindekilere zehir edecektir. Ona göre yemeğin tuzunu az koymak affedilemeyecek bir hatadır. Kendine olabilecek en ağır eleştirileri sıralayabilir. Yaptığını iyi yapmaya çalışan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] azimli ve hırslı bir kadın ise[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sofraya tuzluk getirerek eksik kalanı tamamlar ve yemeğin keyfini çıkartır. Doğru olan da budur.
Mükemmeliyetçi kadın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] genellikle ilişkilerinde başarısız ve mutsuz olur. Sürekli her şeyi doğru ve tam yapma çabası[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karşı tarafı kendinden soğutur ve pek çok sorunun oluşmasına sebep olur. İlişkisinde ve yaşamında iyi ve güzel şeyleri gözden kaçıran mükemmeliyetçi kadın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çoğunlukla kusurlara ve hatalara odaklanır. Mutluluk verici her durumu atlar. Bu yüzden evliliği ve ilişkileri çoğunlukla sorunlu olur. Tahmin edersiniz ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] böyle birisi ile yaşamak son derece zordur.
Mükemmellik peşinde koşan kadının kendine olan güveninde de bir sorun vardır. Güvensizlik bir kadının tüm güzelliğini ve cazibesini çalar. Onda var olan en hoş yanların üstünü örter. Dışarıdan bakıldığında dikkat çekici insanların ortak özelliklerini düşünürseniz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] özgüven sahibi olmalarının ne derece cazibeli olduğunu da fark edersiniz. Elbette[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] küstahlık boyutunda bir güven duygusundan bahsetmiyorum.Bu yüzden mükemmeli aramaktan ve yapmaya çalışmaktan vazgeçmelisiniz. İnsan kusurları ve hataları ile var olur. Onlarla birlikte kendini tamamlar. Mükemmeli ararken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendinizi kaybetmeyin!


Saat: 09:36

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2