Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dini Hikayeler (https://seversintabi.com/dini-hikayeler/)
-   -   Rivâyet olundu (https://seversintabi.com/dini-hikayeler/51295-rivayet-olundu.html)

Yorgun Yürek 21 April 2009 12:46

Rivâyet olundu
 
Rivâyet olundu:

Kıyâmet günü olduğu zaman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cehennemden dağ gibi bir ateş kütlesi çıkar. Ümmet-i Merhumenin üzerine hücûm eder. Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem hazretleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ümmetinden o ateşi defetmeye çalışır. Bir türlü ateş sönmez. Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem hazretleri:

-"Ey Cebrâil yetiş! Yetiş! Ateş ümmetimi yakmak istiyor!" der. Cebrâil Aleyhisselâm elinde bir bardak su ile gelir. Cebrâil Aleyhisselâm[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] o bardak suyu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem hazretlerine uzatır ve şöyle der:

-"Bunu al[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ateşin üzerine dök!"

Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem hazretleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] o bir bardak suyu alır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dağlar gibi yükselip ümmetin üzerine gelen ateşin üzerine döker; ateş hemen o anda sönüverir.

Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem hazretleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Cebrâil Aleyhisselâm'a sorar:

-"Ey Cebrâil bu ne suyu idi? Ateşi söndürme yönünde bundan daha etkili bir su görmedim?" Cebrâil Aleyhisselâm:

-"Bu senin ümmetinin göz yaşlarıdır. Halvette (yalnız kaldıklarında sırf) Allâh korkusundan ağlayıp akıttıkları göz yaşlarıdır! Allâhü Teâlâ hazretleri bana emretti; ben ümmetinin göz yaşlarını topladım[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] senin ona olan ihtiyaç vaktine kadar sakladım! Senin onlarla cehennem ateşini söndürmen için şu ana kadar muhafaza ettim!" der.


Saat: 12:40

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2