Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dini Hikayeler (https://seversintabi.com/dini-hikayeler/)
-   -   Bu akşam Hindistan'da (https://seversintabi.com/dini-hikayeler/51315-bu-aksam-hindistanda.html)

Yorgun Yürek 21 April 2009 12:51

Bu akşam Hindistan'da
 
Hz. Süleyman'ın sarayına kuşluk vakti saf bir adam telaşla girer. Nöbetçilere[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hayati bir mesele için Hz. Süleyman'la görüşeceğini söyler ve hemen huzura alınır. Hz. Süleyman (a.s) benzi sararmış[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] korkudan titreyen adama sorar:
"Hayrola ne var? Neden böyle korku içindesin? Derdin nedir? Söyle bana..."
Adam telaş içinde:
"Bu sabah karşıma Azrail (a.s) çıktı. Bana hışımla baktı ve hemen uzaklaştı. Anladım ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] benim canımı almaya kararlı..."
"Peki ne yapmamı istiyorsun?"
Adam yalvarır:
"Ey canlar koruyucusu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mazlumlar sığınağı Süleyman! Sen her şeye muktedirsin. Kurt[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kuş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dağ[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] taş senin emrinde. Rüzgarına emret de beni buradan ta Hindistan'a iletsin. O zaman Azrail (a.s) belki beni bulamaz. Böylece canımı kurtarmış olurum. Medet senden!"
Hz. Süleyman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] adamın haline acır. Rüzgarı çağırır ve:
"Bu adamı hemen al. Hindistan'a bırak!" emrini verir. Rüzgar bu... Bir eser[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir kükrer. Adamı alır ve bir anda Hindistan'da uzak bir adaya götürür.
Öğleye doğru Hz. Süleyman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] divanı toplayarak gelenlerle görüşmeye başlar. Bir de ne görsün[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Azrail (a.s.) da topluluğun içine karışmış[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] divanda oturmaktadır. Hemen yanına çağırır:
"Ey Azrail! Bugün kuşluk vakti o adama neden hışımla baktın? Neden o zavallıyı korkuttun?" der. Azrail (a.s) cevap verir:
"Ey dünyanın ulu sultanı! Ben[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] o adama öfkeyle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]hışımla bakmadım. Hayretle baktım. O yanlış anladı. Vehme kapıldı. Onu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] burada görünce şaşırdım. Çünkü Allah (cc) bana emretmişti ki:
"Haydi git[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu akşam o adamın canını Hindistan'da al!"
"Ben de bu adamın yüz kanadı olsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu akşam Hindistan'da olamaz. Bu nasıl iştir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] diye hayretlere düştüm. İşte ona bakışımın sebebi bu idi."



Saat: 04:56

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2