Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dünyadan Haberler (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/)
-   -   Arap liderlere İran uyarısı (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/10094-arap-liderlere-iran-uyarisi.html)

ceyLin 24 November 2008 20:49

Arap liderlere İran uyarısı
 
Arap liderlere İran uyarısı


İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Arap liderleri İran'a karşı daha sert olmaya çağırdı.



David Miliband[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Abu Dabi'de yarın yapacağı konuşmasında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Arap liderlerini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İran'ın nükleer heveslerine daha açıkça karşı çıkmaya çağırdı. İran'ın nükleer silaha sahip olmasının Ortadoğu'nun istikrarı bakımından en başta gelen tehdidi oluşturduğunu ifade eden Miliband[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bölge ülkelerine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a baskıyı artırma çağrısında da bulundu.

İngiliz bakan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Nükleer silaha sahip bir İran[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bölgenin sorunlarına daha barışçı ve pragmatik çözümler arayanlara karşı bir darbe olur. Bir nükleer silah yarışı çok tehlikeli olur. Nükleer silaha sahip olmak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Tahran'ın bölgesel pozisyonunu güçlendirir ve istikrarsızlık yaratma girişimlerinde kendisine daha çok güvenmesine yol açar'' dedi.

Miliband'ın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] konuşmasında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] BM ve AB'nin İran'a karşı yaptırımlarının rejim değişikliği ya da askeri bir eylemin yolunu açma gibi hedefleri bulunmadığını[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ortadoğu'da barış umutlarının kısa vadede önemli bir ilerleme sağlanamaması durumunda tamamıyla yitirilebileceğini vurgulaması ve Arap ülkelerini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İsrail-Filistin sorununun çözümünde daha etkin rol almaya çağırması da bekleniyor.
AA


Saat: 02:08

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2