Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dünyadan Haberler (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/)
-   -   Financial Times: "Ermeni Diasporası, Türkiye-Ermenistan Arasında Başlayan Görüşmeleri (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/10327-financial-times-ermeni-diasporasi-turkiye-ermenistan-arasinda-baslayan-gorusmeleri.html)

ceyLin 25 November 2008 12:54

Financial Times: "Ermeni Diasporası, Türkiye-Ermenistan Arasında Başlayan Görüşmeleri
 
Son zamanlarda Türkiye ile Ermenistan arasında yaşanan yakınlaşmayı değerlendiren İngiliz Financial Times gazetesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iki ülke arasında Ermenistan'ın iddia ettiği soykırım konusunda önemli açılımların oluştuğunu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ancak Ermeni diasporasının bu gelişmelerin önünü tıkadığını bildirdi.

Türkiye ve Ermenistan dışişleri bakanlarının dünyanın en istikrarsız bölgelerinden biri olan Kafkasya'daki gelişmeleri ele almak üzere İstanbul'da bir araya geldiğini yazan FT[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iki ülkenin aynı zamanda yıllardır gergin olan ilişkilerini de onarmaya çalıştıklarını vurguladı.

Gazete ayrıca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] geçtiğimiz Eylül ayında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Türkiye-Ermenistan maçı için Erivan'a bir ziyaret gerçekleştirdiğini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bunun karşılığında Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın da Ekim 2009 yılında Türkiye'yi ziyaret edeceğini kaydetti.

Kafkasya'daki gelişmeler ve Türkiye'nin sınır kapısını kapatmasının Ermenistan'ı ekonomik açıdan zor bir durumda bıraktığını yazan gazete[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Bu gelişmeler bir taraftan Ermenistan'ı ekonomik açıdan zor durumda bırakırken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] diğer taraftan Türkiye'nin uluslararası alanda bu davranışıyla kabul görmesini zorlaştırıyor" ifadesini kullandı.

Financial Times[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] haberin devamında şu ifadeler yer verdi: "Geçtiğimiz yaz Gürcistan'da meydana gelen çatışmalar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkiye'nin bölgede büyük bir role soyunmasına vesile oldu. Ancak Türk diplomatlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Barack Obama'nın seçim kampanyası sırasında olduğu gibi Ermeni aaaine destek vermesinden korkuyor"

Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandiyan'ın Türkiye ile koşulsuz müzakere masasına oturmaya razı olduğu yönündeki açıklamalarına dikkat çeken FT[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Türkiye Azerbaycan'ı zor durumda bırakacak bir adım atamaz. Ama Türk Hava Yolları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Erivan seferlerine başlayarak belki küçük bir jest yapabilir. Aslında Erivan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] son zamanlarda iddia edilen soykırım savına karşılık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkiye'nin yaklaşımına karşı daha açık bir tutum izlemeye başladı" ifadelerine yer verdi.

Haberde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ermeni diasporasının baskıları sonucu son dönemde görülen olumlu gelişmelerin önünün kesildiği savunuldu.





(CİHAN)


Saat: 11:21

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2