Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dünyadan Haberler (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/)
-   -   Grönland'da Bağımsızlık Referandumu (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/10335-gronlandda-bagimsizlik-referandumu.html)

ceyLin 25 November 2008 13:03

Grönland'da Bağımsızlık Referandumu
 
Danimarka'ya bağlı özerk bölge olan Grönland'da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bugün bağımsızlık yolunda önemli bir adım olarak görülen özerklik sınırlarının genişletilmesi için referandum yapılacak.

Grönland[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bugün oylanacak yeni yasanın kabulü halinde madenler ile petrol kaynaklarının kontrolünü üstlenecek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] adalet ve hukuki işler dahil 32 alanın sorumluluğunu Danimarka'dan devralacak. Referandumda ''evet'' çıkması halinde Grönlandça adanın resmi dili olacak. Bunlara karşın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ada yine Danimarka'ya bağlı kalacak. Adada Danimarka para birimi geçerli olacak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Danimarka Kraliçesi yine devlet başkanı sayılacak. Dış politika ve savunma konuları da Danimarka'nın elinde kalmaya devam edecek.

Adadaki Nuuk Üniversitesinin yaptığı bir araştırma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 57 bin nüfuslu Gröndland'da halkın dörtte üçünün daha fazla özerklikten yana olduğunu gösteriyor.


Saat: 02:37

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2