Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dünyadan Haberler (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/)
-   -   İran: İsrail casusluk şebekesini çökerttik (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/10349-iran-israil-casusluk-sebekesini-cokerttik.html)

ceyLin 25 November 2008 13:49

İran: İsrail casusluk şebekesini çökerttik
 
Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "hassas konularda haber ve bilgi toplamakla görevli bir casusluk şebekesinin tüm üyelerinin yakalandığını" söyledi. Şebekenin Mossad hesabına çalıştığının belirlendiğini belirten Caferi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] casusların ifadelerinde "bomba yerleştirme[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] suikast ve terör eylemlerinde bulunma konusunda İsrail'de özel eğitim aldıklarını ve Mossad'ın sağladığı paralarla çok gelişmiş araç gereç temin ettiklerini itiraf ettiklerini'' kaydetti. İran İstihbarat Bakanlığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İsrail gizli servisi Mossad için çalıştığını itiraf eden Ali Eşteri adlı İran vatandaşının geçen hafta idam edildiğini açıklamıştı.
İran'da Caferi'nin açıklamaları gündeme damgasını vururken İsrail'de ise Binyamin Netanyahu'nun Likud partisine katılan eski Genelkurmay Başkanı Moşe Yaalon'un[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın öldürülmesi yolundaki sözleri tartışılıyor. Yaalon[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir Avustralya gazetesinde yayımlanan söyleşisinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Batı ülkelerinin İran'ın nükleer programını durdurmak amacıyla Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın öldürülmesi dahil her türlü yolu düşünmeleri gerektiğini" söylüyor. Ancak Yaalon'un yardımcıları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eski genelkurmay başkanının sözlerinin çarpıtıldığını öne sürdü. Bu arada İsrail[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 5 Kasım'da kapattığı Gazze geçişini insanî yardımlar için açtı. Gazze'deki Ekonomi Bakanlığı yetkililerinden Nasır Es-Sarraj[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 200 kamyonluk BM insanî yardımları ile özel sektör esnafına ait 25 kamyonluk yiyeceğin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kerem Şalom geçiş noktasından geçişinin sağlandığını belirtti. İsrail ayrıca Gazze'ye yakıt sevkiyatını da yeniden başlattı. Dış Haberler Servisi


Saat: 11:42

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2