Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dünyadan Haberler (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/)
-   -   Türkiye, Afganistan ve Pakistan liderlerini yine buluşturacak (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/10361-turkiye-afganistan-ve-pakistan-liderlerini-yine-bulusturacak.html)

ceyLin 25 November 2008 13:53

Türkiye, Afganistan ve Pakistan liderlerini yine buluşturacak
 
Afganistan Dışişleri Bakanı Rangin Dadfar Spanta[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Cihan'a yaptığı özel açıklamada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ve Pakistan Devlet Başkanı Ali Asıf Zerdari'nin 6 Aralık'ta İstanbul'da bir araya geleceğini söyledi. Spanta[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Pakistan ile zaman zaman gerilen ilişkilerini düzeltmede Türkiye'nin üstlendiği arabuluculuk rolünün önemini vurguladı.
Türkiye'nin iki ülke arasında zaten bir buçuk yıldan beri aracılık yaptığını ifade eden Afgan bakan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "6 Aralık'ta yine üç ülke liderleri bir araya gelip bölgedeki terörist sorununu tartışacaklar. Türkiye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] modern[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Müslüman ve demokratik bir ülke. İki ülkenin dostu olarak muhakkak ki önemli bir rol oynuyor." diye konuştu. Spanta[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türk meslektaşı Ali Babacan ile sık sık görüştüklerini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aralarında yakın bir arkadaşlık olduğunu ve pek çok konuda ortak düşünceleri paylaştıklarını da sözlerine ekledi. Afgan Bakan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ülkesindeki uluslararası gücün sayısının artmasıyla ilgili tartışmalara da değindi. Bunun NATO'nun iç meselesi olduğunu belirten Dadfar Spanta[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Afganistan'da görev yapan 900 Türk askerinin kendileri için önemli olduğunu kaydederek şöyle konuştu: "Özellikle Kabil ve çevresinde güvenlik açısından önemli rol oynuyorlar. Bizim bütün NATO üyelerinden beklentimiz terörizme karşı etkin bir şekilde savaşa katılmalarıdır." Sultan Faizy[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kabil[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Cihan


Saat: 08:00

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2