Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dünyadan Haberler (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/)
-   -   Talat ve Hristofyas 10. Kez Bir Araya Geldi (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/10364-talat-ve-hristofyas-10-kez-bir-araya-geldi.html)

ceyLin 25 November 2008 13:56

Talat ve Hristofyas 10. Kez Bir Araya Geldi
 
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulmak amacıyla başlatılan müzakereler çerçevesinde bugün 10. kez bir araya geldi.

Talat ve Hristofyas'ın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Lefkoşa ara bölgedeki görüşmesine liderlerin heyetleri ile BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye Brook Zerihoun da katılıyor.

Bugünkü görüşmeye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ada dışında olması nedeniyle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer katılmıyor.

Liderler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 11 Eylülde başlayan çözüm müzakerelerinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bugüne kadar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Yönetim ve Güç Paylaşımı'' ana başlığı altında ''Federal Yürütme'' ve ''Yasama''yı ele almış[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 17 Kasımdaki son görüşmelerinde ''Federal Yargı''da bağımsız kurumları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yani federal Başsavcılık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] federal Sayıştay Başkanlığı ve Yüksek Mahkeme konularını konuşmuştu. Ayrıca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] liderlerin yıl sonuna kadar yapacağı görüşmenin takvimi de belirlenmişti.

Liderlerin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bugün ''tıkanıklıkları aşma mekanizmaları''nı da ele almaları bekleniyor.


Saat: 05:44

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2