Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dünyadan Haberler (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/)
-   -   İran'ın dövizi 80 milyar dolar (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/12907-iranin-dovizi-80-milyar-dolar.html)

HaZzAn 3 December 2008 13:53

İran'ın dövizi 80 milyar dolar
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Merkez Bankası, 80 milyar dolarlık döviz rezervinin büyük bir miktarının avroya dönüştürüldüğünü açıkladı. Petrol fiyatlarındaki düşüşe paralel olarak elde edilen gelirde azalma olsa da mevcut döviz rezervinin dış talebi karşılayabileceği belirtildi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), ham petrolün varilinin 90 doların altına düşmesi durumunda İran'ın bütçe açığı ile karşı karşıya kalacağını açıklamıştı.

İran Merkez Bankası da her bir varil petrolün 60 doların altına inmesi durumunda ekonominin büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, petrol fiyatlarındaki düşüşün İran ekonomisini ciddi olarak etkilemediğini belirtmiş, ''Petrolün varili 5 dolara da inse ülkeyi idare edecek güçteyiz'' demişti.

Dünya Bankası, son raporunda İran'ın 776 milyar dolarlık satın alma gücü paritesine göre GSMH'de dünyanın 17. büyük ekonomisi olduğunu açıklamıştı.


Saat: 09:17

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2