Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dünyadan Haberler (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/)
-   -   Yunanistan sallandı (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/28515-yunanistan-sallandi.html)

ceyLin 11 January 2009 21:20

Yunanistan sallandı
 
Yunanistan'da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
11 Ocak 2009 / 16:30

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Yunanistan'ın Mora yarımadasında Richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi.

Atina Yerbilimleri Enstitüsü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bugün saat 00.26'da meydana gelen sarsıntının merkez üssünün[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] başkent Atina'nın 200 km batısında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Mora'nın "İlia" bölgesinde yer alan "Andravida" sahil kenti olduğunu duyurdu.

CAN KAYBI YAŞANMADI
Can ve mal kaybına yol açmayan sarsıntının[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İyon denizi adaları ile yarımada da hissedildiği kaydedildi.

Andravida'da geçen yıl 8 Haziranda da Richter ölçeğine göre 6.5 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana gelmişti. Tüm Yunanistan'da hissedilen sarsıntı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2 kişinin yaşamını yitirmesine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] onlarca kişinin yaralanmasına ve bölgede ciddi maddi hasar meydana gelmesine yol açmıştı. Bu depremi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] büyüklükleri 4.7'ye de ulaşabilen artçı sarsıntılar takip etmişti.

Öte yandan söz konusu sarsıntı ile bu sabaha karşı meydan gelen deprem arasındaki olası bağlantı hakkında A.A muhabirine açıklamada bulunan enstitü yetkilileri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Artçı bir sarsıntının söz konusu olduğu" değerlendirmesinde bulundu.

Andravida yakınlarında 14 Temmuz 1993 tarihinde de 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1998 ile 2002 yıllarında da sismik aktivite olmuştu.

Öte yandan Yunanistan'da 9 Ocakta da hafif şiddette depremler meydana gelmişti.

Yunan basın yayın organları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sabaha karşı saat 04.10'da meydana gelen 3 büyüklüğündeki ilk depremin merkez üssünün[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Atina'nın kuzeyinde yer alan "Parnitha" dağı olduğunu duyurmuştu.

Orta Ege'de yer alan Siroz adası açıklarında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] saat 05.10'da meydana gelen ikinci depremin ise 3.2 büyüklüğünde olduğu belirtilen haberlerde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] saat 06.39'da da Eğriboz (Evia) adasının "Madudi" sahil kenti açıklarında 2.5 büyüklüğünde sarsıntı olduğu kaydedilmişti.

Öte yandan 8 Ocakta da Mora yarımadasındaki "Fthiotida" kenti yakınlarında saat 17.12'de 3.4[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Kalamata" kentinin 65 km güneybatısındaki "Methoni" yerleşim birimi yakınlarında ise saat 18.47'de 2.6 büyüklüğünde iki deprem kaydedildiği açıklanmıştı.

Depremlerin can ve mal kaybına yol açmadıkları da belirtilmişti.

(AA)


Saat: 03:55

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2