Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dünyadan Haberler (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/)
-   -   Önce alo sonra bomba (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/29162-once-alo-sonra-bomba.html)

ceyLin 13 January 2009 09:10

Önce alo sonra bomba
 
Gazze’ye yönelik kanlı "Dökme kurşun" operasyonunun 17. gününde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] takviye birliklerinin de katılımıyla İsrail birlikleri Hamas ile ev ev şiddetli çatışmalara girerken can kaybı 900’ü aştı. İsrail[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] psikolojik savaş taktikleriyle de Hamas’ı caydırmaya çalışıyor.

GAZZELİLERİN anlattığına göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] psikolojik savaş şöyle yapılıyor: İsrailli istihbaratçılar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Mısır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Libya ya da Suriye Arapçası aksanıyla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Gazze’deki evleri rastgele arıyor. Acıyan bir ses tonuyla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] telefona çıkan kişiyle konuşan istihbaratçı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] evdekilerin Hamas sempatizanı olup olmadığını[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] içeride militan bulunup bulunmadığını anlamaya çalışıyor. Eğer evdekiler olumlu yanıt verirse[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İsrail savaş uçakları devreye girip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] binayı yerlebir ediyor. Bu olayın tanıklarından 21 yaşındaki Kerim ebi Şaban[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şunları anlattı:

"Bütün komşular benzer telefonlar aldı. Mısır Arapçası konuşan bir kişi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ’Allah yardımcınız olsun[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] neler yapıyorsunuz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] birşeye ihtiyacınız var mı’ diye sorup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] durum konusunda bilgi almaya çalışıyor. Hamas’ı övüyor ve sempatizanı olup olmadığımızı soruyor. Gazze’ye gelmek ve İsrail’e karşı savaşmak istediğini söylüyor. Telefondakine olumlu yanıt veren birkaç komşumuz bombalara hedef oldu."

İsrail ordusunun Gazze savaşı için uzun süredir çok titiz bir çalışma yaptığı belli oluyor. İsrailli bir askeri yetkili[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şöyle konuştu:

"Hamas militanları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İsrail vurmasın diye binanın damına sivilleri yerleştiriyor. İsrail savaş uçağı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] evin yakınına patlayıcısı olmayan bir füze atıyor. Damdaki siviller korkup kaçınca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bina bu kez hakiki füzeyle vuruluyor."Hamas militanları da İsrail’e çeşitli tuzaklar kurarak karşılık veriyor. Bunlardan en çok kullanılanı manken ve bubi tuzağı.

Gazze hatırası

İsrailli bir grup kadın asker[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Gazze’yi gören Sderot’ta aralarında eğlenirken görüntülendi. Üzerinden dumanlar tüten Gazze’yi arkalarına alan 3 kadın asker hatıra fotoğrafı çektirdi. Oldukça neşeli oldukları gözlenen kadın askerler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bölgeden haber vermeye çalışan gazetecilerin taklidini de yaptı.


Saat: 14:59

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2