Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dünyadan Haberler (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/)
-   -   İran'a karşı tüm seçenekler masada (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/29875-irana-karsi-tum-secenekler-masada.html)

ceyLin 14 January 2009 16:39

İran'a karşı tüm seçenekler masada
 
ABD'de dışişleri bakanlığına aday gösterilen Hillary Clinton[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İran'la ilgili düşüncelerini belirtti.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
1 hafta içinde Beyaz Saray'a geçmeye hazırlanan Barack Obama yönetiminin dışişleri bakanlığına aday gösterilen New York Senatörü Hillary Clinton[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İran'a karşı tüm seçeneklerin masada olduğu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ancak ''yeni ve farklı bir yaklaşım izleyecekleri'' söyledi.

Dışişleri bakanı olabilmesi için ABD Senatosu'nun onayını alması gereken Hillary Clinton[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] senatonun dış ilişkiler komitesinde yaptığı konuşmada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 20 Ocak'ta göreve gelecek Barack Obama yönetiminin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İran'ın nükleer programıyle ilgili olarak hiçbir seçeneği masadan kaldırmayacağını[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ancak İran ile nasıl başa çıkılması gerektiği konusunda siyasal bir değerlendirme yapılması gerektiğini bildirdi. Clinton[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Hiçbir seçenek masadan kalkmış değil. Ancak yeni ve farklı bir yaklaşım izleyeceğiz. Bugüne dek denediğimiz yöntem işlemedi'' dedi.

Clinton[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] senato oturumunda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ortadoğu'da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İsrail-Filistin çatışmasının ötesine geçen yeni bir ''akıllı güç'' stratejisi izlenmesi düşüncesini de ortaya attı. ''Benim eşim (Bill Clinton) dahil birçok ABD Başkanı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ortadoğu'da barış için yıllarını harcadı. Barıştan vazgeçemeyiz'' diyen Clinton[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Obama'nın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ABD'nin dünyadaki liderlik pozisyonunu yenileyeceğini ve ABD diplomasisini güçlendireceğini kaydetti.

Obama ve kendisinin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İsrail'in kendini savunma hakkını anladığını ve Hamas'ın roket saldırılarının durması gerektiğini belirten Clinton[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Ancak Ortadoğu'daki çatışmanın trajik insani bedelini unutmamalıyız. Bu da İsrail'e gerçek güvenlik getirecek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] komşularıyla olumlu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] normal ilişkiler kurmasını sağlayacak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Filistinliler'e bağımsız ve ekonomik gelişme[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] güvenlik içinde bir devlet sağlayacak adil ve kalıcı bir barış anlaşması yönünde kararlılığımızı artırmalı'' dedi.

Komitenin kıdemli Cumhuriyetçi Partili üyesi Richard Lugar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Clinton'ın bu görev için çok uygun bir isim olduğunu ve ABD diplomasisi ve ABD'nin dünyadaki imajı için yeni fırsatlar yaratabileceğini söyledi.

Lugar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aynı zamanda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Hillary'nin eşi Bill Clinton'ın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ABD basınında çok tartışılan yardım faaliyetlerinin durumunu sordu. Lugar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ABD'nin dış politika çıkarlarının etkilenmemesi için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Clinton'ın yardım kuruluşunun yabancı ülkelerden yardım almamak gibi bir ilke benimseyebileceği önerisinde bulundu.

AA

Siyah 14 January 2009 16:52

Cvp: İran'a karşı tüm seçenekler masada
 
saldırın irana :))


Saat: 17:12

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2