Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dünyadan Haberler (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/)
-   -   Tekirdağ'ın enkazı kaldırıldı (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/43330-tekirdagin-enkazi-kaldirildi.html)

Yorgun Yürek 14 March 2009 10:54

Tekirdağ'ın enkazı kaldırıldı
 
THY'nin Amsterdam'da düşen uçağının devam eden enkaz kaldırma çalışmaları sona erdi.Türk Hava Yolları'nın Amsterdam'da düşen TK-1951 sefer sayılı Tekirdağ uçağının bir haftadır devam eden enkaz kaldırma çalışmaları sona erdi. Uçağın ana gövdesi ve kuyruğu da kaza mahallinden kaldırıldı.

Görevliler, ilk olarak uçağın kuyruk kısmının çakıldığı yerin derinliği ölçerek, çakılma anında toprağa düşen parçaları açığa çıkardı. Büyük ana gövdeyle başlayan son enkaz kaldırma çalışması, kuyruk kısmının parçalanmasıyla son buldu.

Kanatlar kesildikten sonra, 2 metre havaya kaldırılan ana gövdenin önce altı yıkandı. Daha sonra teknik ekipmanlar tarafından alt kısımda yapılan incelemenin sonucu büyük gövde TIR'a yüklendi.

Uçağın motorları da dahil olmak üzere bir hafta süreyle aralıksız devam eden enkaz kaldırma çalışmalarında tarlaya dağılan irili ufaklı diğer tüm parçalar toplanarak, ikinci bir araçla bölgeden sevk edildi.


Saat: 12:49

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2