Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dünyadan Haberler (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/)
-   -   NATO zirvesini protesto hazırlığı (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/47697-nato-zirvesini-protesto-hazirligi.html)

Yorgun Yürek 2 April 2009 07:24

NATO zirvesini protesto hazırlığı
 
Fransa’da olduğu gibi Almanya’da da bu iki ülkede düzenlenecek NATO zirvesini protesto hazırlığı yapılıyor. Zirvenin Almanya’da yapılacağı Baden-Baden ve Kehl kentlerinde şimdiye kadar 13 gösteri planlanırken Baden-Württemberg Eyaleti Emniyet Müdürü Erwin Hetge, bu gösterilere birçok izinsiz gösterinin daha eklenmesini beklediklerini söyledi.

Freiburg kentinde düzenlenen ilk NATO karşıtı gösteriye yaklaşık iki bin kişinin katıldığı, gösterinin büyük ölçüde olaysız geçtiği, sadece 4 kişinin geçici bir süre gözaltına alındığı bildirildi.

NATO zirvesi sırasında Almanya-Fransa ortak sınırının Almanya tarafında yaklaşık 14 bin 600 polisin Fransa’nın Strasburg kentinde de yaklaşık 10 bin polisin görev yapacağı belirtildi.

Almanya tarafında yapılacak gösterilere yaklaşık 20 bin kişinin katılabileceği, bu kişilerin yaklaşık 3 bininin şiddet yanlısı olduğu ifade ediliyor.

NATO karşıtlarının yarın da Strasburg kenti yakınlarında bir kamp kuracakları bildirildi.

Kampı organize eden göstericiler, Strasburg’taki zirve sırasında “barışçıl bir şekilde NATO’nun devletler hukukuna aykırı olan ve sadece ekonomik çıkarlarını korumaya yönelik savaşlarına” karşı gösteri yapacaklarını söylediler.

Bu arada, Strasburg’da yaklaşık 30 stratejik öneme sahip binanın çevresinin bariyerlerle kapatıldığı, bu binalar arasında kongre ve basın merkezleriyle Amerikan heyetinin kalacağı Hilton otelinin de bulunduğu kaydedildi.

NATO zirvesi çerçevesinde ABD Başkanı Barack Obama da Baden-Baden kentinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşecek.


Saat: 13:19

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2