Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dünyadan Haberler (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/)
-   -   Bulgaristan ikinci el F-16 uçakları satın alacak (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/47886-bulgaristan-ikinci-el-f-16-ucaklari-satin-alacak.html)

Yorgun Yürek 3 April 2009 08:35

Bulgaristan ikinci el F-16 uçakları satın alacak
 
ABD’nin Bulgaristan Hava Kuvvetleri’ne 8 adet ikinci el F-16 savaş uçağı satacağı açıklandı. “Focus” adlı haber ajansının ABD’nin Sofya Büyükelçiliğine dayanarak verdiği haberde, savaş uçaklarının son teknoloji radar, savunma, kontrol ve hedef takip sistemleri ile donatılmış olacağını bildirdi. Haberde, uçakların Bulgaristan’a teslim fiyatlarının halen belirlenmediği, ancak piyasaya göre düşük bir fiyatın esas alınacağı kaydedildi.

ABD’nin Sofya Büyükelçiliğine göre, uçaklar için ayrıca teknik bakım garantisi verilecek ve personel eğitime alınacak. Uçakların 2 tanesinin çift pilot koltuklu olacağı ve eğitim amaçlı da kullanılabileceği bildirildi. Elçilik yetkilileri, teklifin Bulgaristan hükümeti tarafından daha önce yapılan başvuru üzerine hazırlandığını ve satışın Bulgaristan Hava Kuvvetleri’nin modernizasyon programı çerçevesinde gerçekleşeceğini açıkladı.


Saat: 10:50

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2