Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dünyadan Haberler (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/)
-   -   Bu şehirde ölülere bile güven yok! (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/68360-bu-sehirde-olulere-bile-guven-yok.html)

DuNyaM 4 August 2009 06:26

Bu şehirde ölülere bile güven yok!
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Bu şehirde ölülere bile güven yok!
02 Ağustos 2009 Pazar 01:45
Burası Bağdat... Yıllar süren savaş, arkası kesilmeyen patlamalar... Can güvenliğinin olmadığı kentte cenazaler bile didik didik aranıyorBurası savaşın yıllardır dinmediği Bağdat... Ardı arkası kesilmeyen silah sesleri; camilerde, pazaryerlerinde patlayan bombalar kent halkını öyle bir sindirmiş ki... Dünyanın gözü önünde el birliğiyle korku toplumu yaratılmış...

Son olarak dün Bağdat'ta Şiilere ait 5 camiye bombalı saldırı düzenlenmiş, 27 kişi ölmüş, 50 kişi de yaralanmıştı. Üstelik cuma günü tam da namaz vaktiydi... Şiilere ait 5 camide eş zamanlı patladı bombalar.

Dedik ya korku toplumu diye... Polis, asker, devlet, halk... ne insanların ne kurumların birbirine güveni yok... Bu şehirde ölülere bile güven yok... Cenazeler bile "üst aramada" kullanılan cihazlarla taranıyor. İnanılmaz ama gerçek bir o kadar da kahredici..
Reuters ajansının geçtiği bu fotoğraf savaşı öyle iyi anlatıyor ki... Camilerde, ibadet sırasında bile artık hiçbir şekilde can güvenliğinin kalmadığı Irak'ta ölüler bile "acaba saldırı aracı olarak kullanılır mı, kefenlere bomba yerleştirilir mi?" kuşkusuyla metal taramasından geçiriliyor.


Saat: 06:21

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2