Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dünyadan Haberler (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/)
-   -   Bombalı kamyonlar Irak'a kabus oldu (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/72457-bombali-kamyonlar-iraka-kabus-oldu.html)

Syst3m 27 August 2009 12:06

Bombalı kamyonlar Irak'a kabus oldu
 
Irak'taki Amerikan ordusunun sözcüsü General Steve Lanza, gazetecilere, direnişçilerin taktik değiştirdiğini ve artık hükümetin istikrarını bozmak istediklerinin söyledi.
General Lanza, ''Artık hükümete saldırma peşindeler. Neden? Belki de ulusal birliği bozmak istiyorlar. Belki halkın hükümete güvenini kaybetmesini ve güvenlik kuvvetleri bünyesinde çatlaklara yol açmak için bu güvensizliğin sorumlularının aranması ve bu ortamda milislerin yeniden ortaya çıkmasını istiyorlar'' ifadesini kullandı.
Direnişçilerin şimdiye kadar halkı hedef aldığını, amaçlarının da halkı bölmek ve mezhep çatışmalarına zemin yaratmak olduğunu belirten General Lanza, ''Ama mezhep çatışmalarını alevlendirmeyi başaramadılar ve hükümette de bir iç patlama falan yok'' diye konuştu.
Son saldırı dalgasının, Amerikan askerlerinin 30 Haziranda kentlerden çekilmesine bağlı olmadığını savunan General Lanza, ''Amerikan askerleri varken halka saldırılar vardı. 30 Haziran görev değişimi için iyi bir tarihti'' dedi.
General Lanza, ''uzun yolda sarsıntıların olacağını ama ülkenin ilerlediğini'' de söyledi.
Bağdat'ı geçen hafta kana bulayan saldırılarda 101 kişi ölmüş, 600 kadar kişi de yaralanmıştı.


Saat: 16:32

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2