Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Dünyadan Haberler (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/)
-   -   Domuz gribi okul kapattırdı (https://seversintabi.com/dunyadan-haberler/81887-domuz-gribi-okul-kapattirdi.html)

Syst3m 4 October 2009 00:42

Domuz gribi okul kapattırdı
 
Yunanistan'ın başkenti Atina'da dört okulun, öğrencilerde domuz gribine yol açan A/H1N1 virüsü belirlenmesi üzerine kapatıldığı bildirildi.
Yunan basını, kentin kuzeyindeki Haydari ile Melisia semtlerinde bulunan iki lisenin yanı sıra Agia Paraskevi ile Psihiko semtlerindeki Amerikan ve Yunan-Amerikan kolejlerinin de Atina Valiliği kararıyla bugünden itibaren 7 gün tatil edildiğini duyurdu.
Liselerde 30 öğrenciyle bir öğretmenin, kolejlerde ise 11 öğrencinin A/H1N1 virüsü taşıdığının belirlendiği belirtilen haberlerde, bu okullarda 95 öğrencinin de diğer gribal enfeksiyonlar nedeniyle derslere katılamadığı kaydedildi.
Öte yandan, Atina Valisi Yannis Sguros, ''Paniğe gerek olmadığını, ancak başka okullar için de benzeri kararlar alınmasına neredeyse kesin gözüyle bakıldığını'' söyledi.
Bu arada, virüsle mücadele çerçevesinde Yunanistan'a ulaşan 100 bin adet domuz gribi aşısının uygulanmasına gelecek 20 günde başlanacağı kaydedildi.
Yunanistan'da ilk domuz gribi vakası 18 Mayısta belirlenmiş, 15 Eylülde ise virüs bulaşan 29 yaşındaki Fransız uyruklu bir genç Atina'da yaşamını yitirmişti.


Saat: 21:28

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2