Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Ekonomi - Finans - Borsa (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/)
-   -   Kriz Türkiye'yi fazla etkilemez (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/10099-kriz-turkiyeyi-fazla-etkilemez.html)

ceyLin 24 November 2008 21:00

Kriz Türkiye'yi fazla etkilemez
 
İş dünyasının duayeni Koç[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Atina'da yayımlanan Kathimerini gazetesinin pazar eki 'K' dergisindeki demecinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] küresel mali kriz ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret konularına değindi. Küresel mali krizin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Amerikan bankalarının uyguladığı 'riskli kredi politikalarından' kaynaklandığını belirten Koç[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 'bankalarının bu konuda farklı uygulamaları bulunan Türkiye'de böyle bir durumun yaşanacağına inanmadığını' kaydetti. Koç[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Türkiye'de[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zaten güçsüz bankalar yıllar öncesinden kapanarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yerlerini sağlıklı ve güçlü bankalara bıraktı. Bugün ülkedeki bütün bankalar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] küçük çapta kredi verme kurallarına uyarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüksek riskli ekonomik işlemlerden kaçınmaktadır. Bu yüzden kriz Türkiye'yi fazla etkilemeyecektir. Ayrıca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] buna benzer krizler benim ülkeme 6 aylık bir gecikmeyle ulaşmaktadır. Kriz Türkiye'ye varıncaya kadar ABD ve diğer ülkelerin yeniden ayağa kalkacaklarına inanıyorum." dedi. Türkiye'nin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] küresel mali krizden daha çok ticaret konusunda etkilenme ihtimali bulunduğunu ifade eden işadamı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] buna gerekçe olarak da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 'Türkiye'nin 120 milyar dolara varan ihracatının yüzde 55'inin krizden etkilenen Avrupa ülkelerine olmasını' göstedi. Koç[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] krizin aşılmasında zamana ihtiyaç olduğuna işaret ederek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "2009 daha zor bir yıl olacak. Ancak 2010'dan itibaren kriz aşamalı olarak gerilemeye başlayacak." şeklinde konuştu.
Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret konusuna değinen Rahmi Koç[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin arzu edilen düzeye gelmesi için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] daha çok çaba gösterilmesini istedi. Koç[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendisinin Türk-Yunan İş Konseyi başkanı olduğu dönemde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Yunanlı işadamlarının Türkiye'ye gelmeleri konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirterek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu çalışmaların bugün ürün verdiğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Önceki yıllarda Yunan hükümetlerinin itirazları sebebiyle Yunanlı işadamlarının Türkiye ile iş yapmak istemediklerini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ancak Türk işadamlarının çabalarıyla bu durumun belirli bir oranda aşıldığını belirten Koç[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret hacmi 2[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]5 milyar dolara ulaştığında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] politikacılar bu işbirliğimizi artık bozamayacaklar." dedi. Atina[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aa


Saat: 07:16

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2