Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Ekonomi - Finans - Borsa (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/)
-   -   Kredi bulmak zorlaşınca, Gebze İzmir otoyolu ihalesi ertelendi (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/10101-kredi-bulmak-zorlasinca-gebze-izmir-otoyolu-ihalesi-ertelendi.html)

ceyLin 24 November 2008 21:03

Kredi bulmak zorlaşınca, Gebze İzmir otoyolu ihalesi ertelendi
 
Ulaştırma Bakanlığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kredi almanın zorluğuna işaret eden firmalardan gelen istek üzerine ihaleyi 4-5 ay erteleme kararı aldı. Ulaştırma Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ihalenin nisan ya da mayısa erteleneceğini belirterek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Bu ihale bizim için son derece önemli. Yatırımcılar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] krize dikkat çekerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] erteleme istedi. Yerinde gördüğümüz bu talebin gereğini yapacağız." diye konuştu. Yetkili[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ihalenin "yap-işlet-devret" modeli ile gerçekleştirileceğini hatırlatarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "5 milyar dolarlık bir projeden söz ediyoruz. Dünyada yaşanan küresel kriz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kredi maliyetlerini yükseltti. Aynı zamanda kredi bulmak da zorlaştı." dedi. Yetkili[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "İhaleyi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ilkbaharda yapacağımızı ümit ediyoruz." dedi.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Gebze-İzmir Otoyol projesi daha önce de iki kez ertelenmişti. Yatırımcıların[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Hazırlık için biraz daha süre verin" talebi üzerine ihale 7 Ekim'den 18 Aralık'a ertelenmişti. Bu dönemde rekabeti ve yatırımcı sayısını artırmak için inşaat süresi 5[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]5 yıldan 7 yıla çıkarılmıştı. Körfez geçişinde yer alması planlanan demiryolu da proje dışı bırakılmıştı. İhalenin 18 Aralık'ta yapılması ilan edilmişti. İhale kapsamında yatırımcılar Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez geçişi köprüsü ve bağlantı yolları dahil) otoyolunun finansmanını temin edecek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] projelendirecek. Projeyi yapacak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] işletecek ve bakımını ve onarımını gerçekleştirecek. Sözleşme süresi sonunda her türlü borç ve taahhütlerden arındırılmış olarak bakımlı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çalışır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kullanılabilir durumda ve bedelsiz olarak idareye devredecek. Projeyle yerli ve yabancı büyük şirketler yakından ilgileniyor. İhale için şartname alan 6 yatırımcı: Tepe-Akfen Yatırım[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Tekfen İnşaat[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Cengiz İnşaat[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Astaldi (İtalya)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Isolux (İspanya)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Itochu (Japonya).


Saat: 06:39

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2