Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Ekonomi - Finans - Borsa (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/)
-   -   Nalbandyan, Patrikhane'yi ziyaret edecek (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/10102-nalbandyan-patrikhaneyi-ziyaret-edecek.html)

ceyLin 24 November 2008 21:04

Nalbandyan, Patrikhane'yi ziyaret edecek
 
Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) dönem başkanı sıfatıyla İstanbul'daki KEİ Sekretaryası'nı ziyaret edecek Nalbandyan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile bir araya gelecek. Nalbandyan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ermeni Patrikhanesi'ni de ziyaret edecek. İki bakanın görüşmesinde ikili ilişkilerdeki açılım sonrası adımlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ermeni işgali altındaki Karabağ sorunu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkiye'nin Kafkas İstikrar ve İşbirliği Platformu teklifi ile 1915 olaylarına ilişkin "soykırım" iddiaları meselesinin ele alınması bekleniyor. Türkiye'nin bu çerçevede ortaya attığı "tarihçiler komisyonu" teklifi de görüşülmesi muhtemel konular arasında bulunuyor. Erivan'ın da artık bu öneriye daha yakın durduğu belirtiliyor. Türk yetkililer[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Erivan'daki ziyarette Ermenistan'ın ortak tarih komisyonu oluşturulması fikrine artık daha açık ve yakın durduğunu gözlemledi. Tarihi incelemenin yanı sıra ekonomik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kültürel ve diplomatik ilişkilerin geliştirilmesi için de farklı komisyonların kurulması gündemde.
Ermeni bakanın İstanbul ziyaretinde dikkat çekici bir teması daha bulunuyor. Nalbandyan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bugün İstanbul Ermeni Patrikhanesi'ni de ziyaret edecek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yetkililerle görüşecek. Zaman'a bilgi veren Patrikhane kaynakları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bakan Nalbandyan'ın ziyaretini doğruladı. Kaynaklar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'ın hastanede değil Patrikhane'de bulunduğunu; ancak Nalbandyan'ın patrik ile görüşüp görüşmeyeceğinin henüz belli olmadığını kaydetti. Patrik Mutafyan geçtiğimiz sene ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nden geçen sözde soykırım tasarısına karşı çıkarak dikkatleri çekmişti. Mutafyan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Türk-Ermeni ilişkilerini kötü yönde etkileyeceğini düşündüğüm için ben tasarıya karşıyım." demişti. Mesrob Mutafyan'ın geçtiğimiz yıl Washington'daki Georgetown Üniversitesi'nde gerçekleştirmesi öngörülen "Türkler ve Ermeniler arasındaki çıkmaz aşılmalı" başlıklı konuşması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ABD'deki Ermenilerin protesto tehditlerinin ardından üniversite tarafından "güvenlik sebebiyle" iptal edilmişti. Ermeni diasporası[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Patrik Mutafyan'ı bu duruşu sebebiyle şiddetle eleştirmişti.
İki ülkenin diplomatlarının "gizli" tutulan temaslarının ardından Cumhurbaşkanı Gül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 6 Eylül'de oynanan milli maçı seyretmek üzere Erivan'a giderek bir ilke imza atmıştı. Gül'e eşlik eden Babacan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eylülde New York'ta Ermeni mevkidaşı ile kısa süreli bir ikili görüşme yapmış[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ardından Türkiye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları arasında Karabağ sorununun üzerinde durulduğu üçlü bir görüşme de gerçekleşmişti. Ermeni Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'la Azeri lider İlham Aliyev'i Türkiye'de buluşturmaya yönelik girişimler de bulunuyor.


Saat: 22:50

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2