Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Ekonomi - Finans - Borsa (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/)
-   -   Sağlıkta istismara karşı ''Akılı Kart'' (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/13634-saglikta-istismara-karsi-akili-kart.html)

eLanuR 5 December 2008 14:13

Sağlıkta istismara karşı ''Akılı Kart''
 
İstanbul (AA)- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili Fatih Acar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sağlık alanındaki istismarları önlemek için ''Akıllı Kart'' uygulamasına geçileceğini söyledi.
Sosyal güvenlik reformunun Türkiye'nin uzun süredir beklediği bir reform olduğunu dile getiren Acar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkiye'deki genç nüfusa rağmen aktif-pasif oranının çok düşük olduğunu belirtti.
Acar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] OECD kriterlerine göre dört çalışana bir emekli olması gerekirken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] erken emeklilik ve kayıt dışı istihdam nedeniyle iki çalışana bir emekli oranının dahi tutturulamadığını ifade etti. Kanuna göre 2000 yılından sonra ilk defa işe giren kadın sigortalıların 58[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] erkeklerin ise 60 yaşında emekli olacağını anlatan Acar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2036'ya kadar emeklilik yaşında bir değişiklik olmayacağını[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu tarihten sonra emekli olacaklarda ise kademeli bir artış ile erkeklerde 2046[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kadınlarda ise 2048 yılında 65 yaşın uygulanacağını kaydetti.
-Akıllı Kart uygulaması-

Acar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] genel sağlık sigortası düzenlemeleri ile ülkedeki tüm vatandaşların sağlık güvencesine kavuşturulduğunu belirterek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 18 yaşından küçüklerin de otomatik olarak güvence altına alındığını anımsattı.Genel Sağlık Sigortası primini ödeme gücü olmayan vatandaşların primlerinin devlet tarafından karşılanacağını ifade eden Acar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] amaçlarının etkin ve verimli çalışan bir sosyal güvenlik kurumu oluşturmak olduğunu belirtti.Acar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Sağlık alanındaki istismarı önlemek için Akıllı Kart uygulamasına
geçeceğiz. TÜBİTAK ile çalışmalara başladık. Aralık ayında Bolu'da pilot uygulamaya başlayacağız. Bolu'da 76 kart erişim cihazı kurduk'' dedi.


Saat: 04:55

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2