Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Ekonomi - Finans - Borsa (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/)
-   -   Asil Çelik işçileri greve hazırlanıyor (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/13638-asil-celik-iscileri-greve-hazirlaniyor.html)

eLanuR 5 December 2008 14:18

Asil Çelik işçileri greve hazırlanıyor
 
Asil Çelik işçileri greve hazırlanıyor
Bursa (AA)- Birleşik aaaal-İş Sendikası[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] otomotiv ana ve yan sanayi ile makine sektörüne kaliteli çelik üreten Asil Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ'de grev kararını içeren ilanı fabrikaya astı.DİSK'e bağlı Birleşik aaaal-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Erol Bektaş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bursa'nın Orhangazi ilçesinde kurulu fabrikada 917 kişinin çalıştığını[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bunların
524'ünün sendika üyesi olduğunu kaydetti.
Yazıcı-Gür-İş-Parsan ortaklığındaki şirketin yönetimiyle sürdürdükleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren 2 yıllık süreyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlandığını anımsatan Bektaş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ara bulucu sürecinde de bir sonuç alınamadığını ve 60 günlük grev sürecine girildiğini belirterek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şunları söyledi:
''Asil Çelik işçisinin direnişi sonuna kadar devam edecek. Grev kararımızı iş yeri ilan panosuna asarak grev sürecini resmen başlatmış olduk. Süreç şubatın ilk haftasında doluyor. Ondan sonra greve çıkmak gerekiyor. Ayrıca işsizlik fonundan yararlanmak için imza topluyoruz. Bayramdan sonra Türkiye İş Kurumu'na müracaat etmeyi planlıyoruz. Bizler ürettik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yıllarca ve sesimizi tüm Türkiye'ye duyurduk. İşçi arkadaşlarım ve Birleşik aaaal-İş Sendikası onurlu mücadelesine devam edecek.''
Sözleşme görüşmelerinde sendika ücretlere ilk 6 ay için 250 YTL seyyanen zam[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] diğer 6 aylık dönemlerde de enflasyon oranında artış talep etmiş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] işveren bu teklifi kabul etmemişti.


Saat: 20:54

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2