Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Ekonomi - Finans - Borsa (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/)
-   -   KOSGEB'in sıfır faizli kredisine rekor talep (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/13641-kosgebin-sifir-faizli-kredisine-rekor-talep.html)

eLanuR 5 December 2008 14:22

KOSGEB'in sıfır faizli kredisine rekor talep
 
ANKARA (ANKA)- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 26 Kasım'da KOSGEB aracılığıyla KOBİ'lerle imalatçı esnaf ve sanatkarlara yönelik başlatılan “İstihdam Endeksli Sıfır Faizli Kredi Desteği Programı” başvurularının 350 milyon YTL'lik kredi hacmini geçtiğini ifade ederek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu nedenle başvuruların bugün sona erdirildiğini bildirdi.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan yaptığı açıklamada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] başvuruları 26 Kasım'da başlayan “Sıfır Faizli İstihdam Endeksli Cansuyu Kredisi Destek Programı”nın bugün sona erdiğini ifade ederek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] KOBİ'lerle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] imalatçı esnaf ve sanatkarın rekor düzeyde talepte bulunduğunu kaydetti. Çağlayan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “350 milyon YTL'lik kredi hacmine ulaşılması hedeflenen programa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 26 Kasım'dan bu yana geçen dört iş gününde gelen başvuru[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 9 bin 530 firmaya ve 477.6 milyon YTL'lik kredi hacmine ulaştı. Bu nedenle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] programın bugün saat 17.30 itibariyle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bütün başvuruların noter huzurunda kayda alınmasıyla programın sona erdirilmesine karar verildi” dedi.

-"LİKİDİTE PİYASAYI CANLANDIRACAK"-

KOBİ'lerle imalatçı esnaf ve sanatkarların kredi taleplerinin müracaat sırasına göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] belirlenen kriterler çerçevesinde KOSGEB tarafından değerlendirileceğini kaydeden Çağlayan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kriterlere uyan işletmelerin başvurularının[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] başvuru sırasına göre asil ve 350 milyon YTL'lik kredi hacmini aşan kısmının ise yedek listesine kaydedildiği vurguladı. Bankalar ve işletmelerin konuyla ilgili bilgilendirildiğine işaret eden Çağlayan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şöyle devam etti:
“KOBİ'lerle imalatçı esnaf ve sanatkarların bu talepleri bütçe imkanları çerçevesinde değerlendirilecek. Asıl listede yer alıp da herhangi bir nedenle krediye hak kazanamayan işletmelerin yerine müracaat sıra numarasına göre yedek listedekiler devreye sokulacak. Cari faizlerin yüzde 25'leri geçtiği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] krediye ulaşmada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] finans desteği bulunmasında sorun yaşandığı bu günlerde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaratılan bu kredi hacmi inanıyorum ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] imalatçı esnaf ve sanatkarlara[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] KOBİ'lere cansuyu olacak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu likidite piyasaya önemli bir canlılık kazandıracak.”


Saat: 19:52

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2