Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Ekonomi - Finans - Borsa (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/)
-   -   Bilgin: "Bankacılık sektörüne yeni açılımlar olacak" (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/13642-bilgin-bankacilik-sektorune-yeni-acilimlar-olacak.html)

eLanuR 5 December 2008 14:25

Bilgin: "Bankacılık sektörüne yeni açılımlar olacak"
 
Bilgin: "Bankacılık sektörüne yeni açılımlar olacak"
Ankara - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mevzuatta esneyebildikleri kadar esneklik sağlayacaklarını[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yakın zamanda bankacılık sektörüne yönelik yeni açılımlarının olacağını bildirdi.
TÜRMOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] TÜRMOB Genel Başkanlığına seçilen Masum Türker'e kutlama ziyaretinde bulunan BDDK Başkanı Bilgin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaşanan finansal krizin tüm dünyayı etkilediğine dikkati çekti. Açıklamada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bilgin'in konuşmasında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şunları söylediği ifade edildi:
''Bu kriz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] finansal mimariyi yeni baştan şekillendirmektedir. Finansal mimari tüm kurum ve kurallarıyla yeniden şekilleniyor. Bu şekillenmeye uygun olarak Türk finans sektörü de gerekli çalışmaları yapmak durumundadır. Yeni finansal mimari[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] muhtemel kaçakları en aza indirecek düzenleme ve izlemeye büyük önem veren ve ilgili kurumlar arası diyaloğu şart ve zorunlu kılan bir yapıda olacaktır.
Koordinasyon ve veri alımı yetersiz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] benzer hedefleri paylaşmayan yapıların[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] krizlerden başarılı çıkması imkansızdır. Kurum olarak temel misyonumuz da tasarrufların korunması ile ilgili mekanizmaların sağlığını sürdürmektir. Buradaki başarının sırrı da yetkin bir özel sektör[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kaliteli bir bürokrasi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şeffaf piyasalar ve evrensel özellikte düzenleme[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] denetleme ve yaptırım olacaktır. Türk bankacılık sistemi yüz yılda bir görülebilecek bu kriz ortamında önemli bir sınav vermektedir. Mevzuatta esneyebildiğimiz kadar esneklik sağlayacağız. Yakın zamanda bankacılık sektörüne yönelik yeni açılımlarımız da olacaktır.''
Açıklamaya göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] TÜRMOB Genel Başkanı Masum Türker de[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaşanan krizin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] finans sektörü üzerinde büyük ve önemli tahribatlar yaptığına işaret ederek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] BBDK'ın Türkiye'ye adapte ettiği Muhasebe Standartları Kurulu düzenlemesi ile bankacılık sisteminin krizin yarattığı tahribata karşı önemli esneklik kazandığını söyledi


Saat: 05:58

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2