Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Ekonomi - Finans - Borsa (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/)
-   -   Sri Lanka cumhurbaşkanı, tekstilci ve turizmcileri ülkesine yatırıma çağırdı (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/13660-sri-lanka-cumhurbaskani-tekstilci-ve-turizmcileri-ulkesine-yatirima-cagirdi.html)

eLanuR 5 December 2008 15:39

Sri Lanka cumhurbaşkanı, tekstilci ve turizmcileri ülkesine yatırıma çağırdı
 
Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Başkanı Mahinda Rajapaksa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türk işadamlarını turizm[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tekstil[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] altyapı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] havaalanı inşaatı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] balıkçılık ve gemi inşa alanlarında yatırıma davet etti. Katılımcılara seslenen Cumhurbaşkanı Rajapaksa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iki ülkenin işadamlarının bir araya gelmesinin önemine değindi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve diğer hükümet yetkilileriyle temaslarında faydalı görüşmeler yaptığını belirten Rajapaksa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Bütün görüşmelerim son derece faydalı ve geleceğe dönük konuları içeriyor. Turizm[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üzerinde çalışılacak alanlardan biri. Bunun dışında sanayide birtakım ortak alanlar olduğunu düşünmekteyiz. Havaalanlarının yapımı gibi altyapı çalışmalarında ortaklık yapılabilir." dedi.
TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu ülkenin Türkiye'de çok tanınmadığını ifade ederek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Ancak Asya Pasifik Dış Ticaret Zirvesi toplantılarına gelenler ülkelerini tanımamıza yardımcı oldu." dedi. İki ülke arasında 100 milyon dolarlık bir ticaret hacmi olduğunu ve bunu 1 milyar dolara çıkarmak istediklerini söyleyen Meral[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Sri Lankalı işadamlarını haziran ayında gerçekleşecek Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programına davet etti. Meral'den sonra kürsüye gelen Sri Lanka Dışişleri Bakanı Rohitha Bogollagama[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ülkesindeki yatırım imkanlarını anlattı. Buna göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Asya Pasifik bölgesinde önemli bir merkez olan ülkede[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bütün yabancı yatırımlar devlet koruması altında. Hindistan piyasasına yüzde 0 vergi ile ulaşma imkanı var. Ülkedeki yabancı doğrudan yatırımlar 2005'te 285 milyon dolardan 2006'da 640 milyon dolara çıktı. 2008'de 800 milyon Amerikan Doları'nı geçmesi bekleniyor. Şirket birleşmeleri ve satın almalar hariç. Ülkenin ekonomisi 2007'de yüzde 6[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]5 büyüdü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2008'de de devam edecek. Bu ziyarette iki ülke arasında bazı anlaşmalar da imzalandı. Yakın zamanda çifte vergilendirmenin önlenmesi ve yatırımların korunması için anlaşmaları da imzalanacak. Tekstil sektörü ve hazır giyimde önemli imkanlar var[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] büyük markalar burada üretim yapıp ihraç ediyor. Amerika[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Avrupa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Çin ve Hindistan'a gönderiliyor. Serbest ticaret bölgelerinde yatırım yapılabilir. Altyapı çalışmaları devam ediyor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yeni birtakım havalimanlarının inşaatı hakkında görüşme yapıldı. Türk işadamları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] balıkçılık sektörü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hayvancılık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tarımsal ürünlerde işbirliği fırsatlarına yönelebilir.


Saat: 18:38

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2